tromaktiko: Αφεντικό η ΑΕΚ, μίλησε μέσα στην Τούμπα

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αφεντικό η ΑΕΚ, μίλησε μέσα στην Τούμπα



Μια ΑΕΚ - όνειρο στο πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ υπνωτισμένο και τον νίκησε...
μόνο 1-0, καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών. Αφεντικό με το καλημέρα η Ένωση στα πλέι οφ!

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και στο 7' είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα σε μια περίεργη φάση: Ο Ντίντακ έκανε μια βαθιά μπαλιά και ο Χριστοδουλόπουλος ξάφνιασε πιάνοντας μια κεφαλιά εκτός περιοχής, επιχειρώντας να «κρεμάσει» τον Γλύκο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο, η Ένωση βρήκε τελικά το γρήγορο γκολ τρία λεπτά αργότερα (στο 10'), όταν ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντίντακ, που είχε μπει στην περιοχή, και ο Ισπανός με διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 13' ένα σουτ του Αϊντάρεβιτς πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Βράνιες έκανε ένα μακρινό σκάψιμο στον Μάνταλο, αυτός βγήκε τετ α τετ, έκανε το σουτ και ο Γλύκος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Στο 16' η Ένωση είχε νέα τεράστια ευκαιρία όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Αραούχο φάτσα με το τέρμα έκανε τελική με το στήθος και ο Γλύκος απέκρουσε εξ επαφής.

Ισορροπία με... συγκινήσεις
Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς ήρθε στο 17', όταν ο Πέλκας υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και από εκείνο το σημείο ουσιαστικά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν το ματς. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, με τον Καλογερόπουλο να δείχνει «παίζετε».

Το παιχνίδι διατήρησε τον υψηλό ρυθμό του και μπορεί να μη βγήκαν οι κλασικές φάσεις όπως στα πρώτα λεπτά, όμως και οι δύο ομάδες ήταν απειλητικές, με τις υποσχόμενες επιθέσεις τους να χαλούν κάπου στην τελική πάσα. Έτσι, επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πρίγιοβιτς να δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Γαλανόπουλου στο 49'. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία στην επανάληψη, ωστόσο, ήρθε στο 58'. Ο Κίτσιου βρήκε μέσα στην περιοχή τον Πρίγιοβιτς, εκείνος έκανε ένα γυριστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Ανέστη. Στο επόμενο λεπτό ο Βαρέλα δοκίμασε ένα σουτ, χωρίς τύχη.

Η ΑΕΚ «απάντησε» με μια ευκαιρία στο 66' όταν ο Αλμέιδα έστρωσε με κεφαλιά στον Χριστοδουλόπουλο κι αυτός έκανε ένα σουτ αναγκάζοντας τον Γλύκο σε ακόμη μια επέμβαση. Βέβαια, στην αρχή της φάσης ο Πορτογάλος υποδέχθηκε τη μπάλα σε θέση οφσάιντ. Στο 76', μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ανέστης έκανε άστοχη έξοδο, ο Κίτσιου πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Νεύρα και... λήξη
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ανέβαινε και η ένταση, με αρκετές αντεγκλήσεις μεταξύ παικτών. Στο 83' ο Ενρίκε έψαξε ένα σουτ από μακριά, όμως ο Ανέστης μπλόκαρε εύκολα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμέιδα έστρωσε στον Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Γλύκου, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με τα πόδια, με το 1-0 να μένει μέχρι τη λήξη...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (46' Κίτσιου), Λέοβατς, Βαρέλα (66' Μαλεζάς), Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (57' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος (72' Μπακασέτας), Μάνταλος (72' Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Αλμέιδα).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Γλύκος, στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, στα αμυντικά χαφ οι Κάνιας, Τσίμιροτ, μπροστά τους οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς και στην επίθεση οι Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!