tromaktiko: Καμμένος για τουρκική άσκηση: Αν κάνουν βολές επιφανείας, σημαίνει κλιμάκωση

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Καμμένος για τουρκική άσκηση: Αν κάνουν βολές επιφανείας, σημαίνει κλιμάκωση



Προειδοποίηση ότι αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν...
σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης, απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Real FM.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν τον ανησυχεί η μεγάλη τουρκική άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» ο κ. Καμμένος είπε: «Έχουμε πάρει τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε. Γίνεται σε διεθνή ύδατα και αφορά βολές υποβρύχιες. Καταρχήν έχουν παραβιάσει ήδη το αίτημα αδείας για τη διεξαγωγή της ασκήσεως σε διεθνή ύδατα. Αν παραβιάσουν και κάνουν βολές επιφανείας, βεβαίως και το πράγμα σημαίνει κλιμάκωση. Δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σχέδιο για βολές επιφανείας. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέμα στον εναέριο χώρο μας».

«Έχουμε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με σοβαρότητα, με σωφροσύνη. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όπως κάνουν κάθε ημέρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Η σημερινή ΝΔ εκτελεί και διαγράφει τον ιδρυτή της»

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον βουλευτών της ΝΔ με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 18 εξ αυτών, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια.

«Ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Γεωργιάδης, αν ζούσε ο εθνάρχης Καραμανλής, θα τον είχαν διαγράψει τώρα. Η ΝΔ έχει έναν ιδρυτή που λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα καλέσω τους ακροατές σας σήμερα να βάλουν το βίντεο από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης όταν ο εθνάρχης Καραμανλής ρωτήθηκε για το όνομα "Μακεδονία", τι απάντησε.

Και θα τους θυμίσω, στους κυρίους αυτούς που κάθονται κάτω από την ταμπέλα της ΝΔ, ότι ο ιδρυτής της ΝΔ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε το μόνο επίσημο όργανο που έχει συνεδριάσει και είναι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που ομόφωνα τότε αποφάσισε τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία". Αν λοιπόν είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις μου, είναι ανερμάτιστες και οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτοί θα τον διέγραφαν σήμερα. Οι υβριστές του Καραμανλή γίναν αντιπρόεδροι της ΝΔ».

«Να απαντήσουν. Άλλαξε κάτι από τη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Είναι ανερμάτιστος και θα τον διαγράψουν; Ας βάλουν το βίντεο με τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ας δουν ποια είναι η θέση, η ελληνική. Η δήλωση αυτή, είναι η δήλωση με το δάκρυ του Καραμανλή. Αυτόν προδίδει η σημερινή ΝΔ, αυτόν εκτελεί και αυτόν διαγράφει», πρόσθεσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!