tromaktiko: ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Πήγαιναν σε αρραβώνες και εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε το όχημά τους

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Πήγαιναν σε αρραβώνες και εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε το όχημά τους



Ένδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το...
αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου, καθώς πήγαιναν σε αρραβώνες.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε το Τογιότα τους καθώς πήγαιναν σε αρραβώνες», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λαγκμάν, ο Μοχάμεντ Χαλίμ Φιντάι. «Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια αυτή στο ανατολικό Αφγανιστάν μέχρι στιγμής, όμως οι αρχές της επαρχίες κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα την «εαρινή επίθεσή τους». Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για να αντιδράσει σε αυτή την κατηγορία. Πάντως αυτό το είδος των επιθέσεων συνάδει με τον τρόπο δράσης τους εναντίον των αφγανικών ένοπλων δυνάμεων και των ξένων συμβούλων τους.

Οι επιθέσεις των ισλαμιστών έχουν όλο και περισσότερα θύματα μεταξύ των αμάχων: 987 παιδιά έχουν σκοτωθεί αφότου μπήκε το 2017 σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με τη σύρραξη η οποία μαίνεται στη χώρα—πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η αποστολή αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όταν πέντε αγόρια, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα από έναν όλμο που δεν είχε ακόμη εκραγεί πριν τον ανακαλύψουν και τον περιεργαστούν, στην ίδια επαρχία, τη Λαγκμάν.

«Τα παιδιά έπαιζαν και βρήκαν τον όλμο, ο οποίος είχε πιθανόν βληθεί νωρίτερα εκείνη την ημέρα», εξήγησε ο Τανταμίτσι Γιαμαμότο, στέλεχος του ΟΗΕ. «Μια οικογένεια εξοντώθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα (...) Αυτή η φρίκη δεν είναι παρά μόνο ένα παράδειγμα των πολλών επεισοδίων που έχουν αναφερθεί αφότου άρχισε η περίοδος των μαχών».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!