tromaktiko: Το αγόρι-αστακός και οι δαγκάνες που βάφτηκαν με αίμα

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το αγόρι-αστακός και οι δαγκάνες που βάφτηκαν με αίμα



Για περισσότερο από έναν αιώνα μια παράξενη δυσμορφία, γνωστή ως εκτρωδακτυλία, είχε καθορίσει τις γενιές της...
οικογένειας Stiles, κάνοντας τα χέρια να μοιάζουν με δαγκάνες αστακού.

Και ενώ για πολλούς αυτή η δυσμορφία αποτελούσε μια αναπηρία που προκαλούσε αποστροφή, οι Stiles το είχαν εκμεταλλευτεί για να βγάζουν τα προς το ζην. Από το 1800, καθώς η οικογένεια μεγάλωνε και έρχονταν στον κόσμο όλο και περισσότερα παιδιά με εκτρωδακτυλία, οι Stiles έφτιαξαν έναν θίασο γνωστό ως «Η οικογένεια των αστακών».

Με αυτόν τον θίασο έπαιρναν μέρος στα freak shows ξεχωρίζοντας από όλους τους άλλους θιάσους με την ιδιαίτερη εμφάνισή τους, προκαλώντας επιφωνήματα ανατριχίλας κάθε φορά που έβγαιναν στη σκηνή.

Ένα όμως μέλος της οικογένειας Stiles, ο Grady Jr. θα έδινε στην οικογένεια μια άλλη φήμη, πολύ πιο μακάβρια, βαμμένη με αίμα.

Η ζωή στα freak shows

Ο Grady Stiles Jr. γεννήθηκε το 1937 στο Πίτσμπουργκ. Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του ήταν ήδη μέλος των freak shows και κάθε φορά που γεννιόταν ένα παιδί του το έκανε μέλος του θιάσου.

Η δυσμορφία του Grady δεν περιοριζόταν μόνο στα χέρια αλλά και στα πόδια του που ήταν εξίσου παραμορφωμένα. Επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει έμαθε να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να κινηθεί, αποκτώντας σταδιακά μεγάλη δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος, την οποία θα χρησιμοποιούσε αργότερα στη ζωή του, βάφοντας τα χέρια-δαγκάνες με αίμα.

Σε όλη την εφηβεία του ο Grady περιόδευε με την οικογένειά του στα freak shows. Το κάθε μέλος της οικογένειας έβγαζε από 50-80 ευρώ και αυτό γέμιζε με χαμόγελα την οικογένεια που δεν την ένοιαζαν καθόλου τα περίεργα βλέμματα των θεατών. Και καθώς ο Grady μεγάλωνε σαν ατραξιόν μέσα στον κόσμο των freak shows ερωτεύτηκε τη Maria Teresa, μια έφηβη που το είχε σκάσει από την οικογένεια της γιατί ήθελε να γίνει μέρος του «κόσμου των τεράτων». Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος και κατέληξε στο γάμο και την απόκτηση δύο παιδιών. Όπως ο πατέρας του έτσι και ο Grady έβαλε όσα παιδιά του είχαν την ίδια δυσμορφία στον κόσμο των freak shows.

Αλκοόλ, ξύλο και ένας φόνος
Ο καιρός πέρναγε, τα παιδιά μεγάλωναν και η ζωή των Stiles άρχισε να γίνεται όλο και σκοτεινότερη. Ο Grady αγαπούσε πολύ το αλκοόλ και τις περισσότερες φορές ήταν μεθυσμένος. Το αλκοόλ μαζί με τη δύναμη που διέθετε το σώμα του ήταν ένας επικίνδυνος συνδυασμός που κατέληξε στη βίαιη συμπεριφορά στη γυναίκα και τα παιδιά του. Με τις δαγκάνες του αποπειράθηκε αρκετές φορές να πνίξει τη γυναίκα του, ενώ μία φορά ο καυγάς βγήκε εκτός ορίων και ο Grady χρησιμοποίησε τις δαγκάνες του για να «ξεριζώσει» το αντισυλληπτικό σπιράλ από το σώμα της γυναίκας του!

Η κατάσταση όμως ξέφυγε τελείως από τα όρια όταν η έφηβη κόρη του Donna ερωτεύτηκε το 1978 ένα νεαρό και τον αρραβωνιάστηκε. Ο Grady δεν ενέκρινε την επιλογή της. Και τότε αποφάσισε να δείξει ότι η βιαιότητα του δεν έχει κανένα όριο. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε. Λέγεται ότι είτε ο Grady πήγε στο σπίτι του αγαπημένου της κόρης του είτε τον κάλεσε στο σπιτικό της οικογένειας Stiles για να του δώσει την -υποτιθέμενη- ευχή του για το γάμο που θα γινόταν την επόμενη μέρα. Εκείνος όμως άρπαξε το πυροβόλο όπλο του και εκτέλεσε εν ψυχρώ το νεαρό, αφήνοντας την κόρη του να θρηνεί για το χαμό του αγαπημένου της.

Σύντομα δικάστηκε για την πράξη του, την οποία παραδέχτηκε χωρίς όμως να δείξει καμία ενοχή και μεταμέλεια. Τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν δυνατό να φυλακιστεί: καμία φυλακή δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει την αναπηρία του και η φυλάκισή του θα ήταν μια σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία. Ήδη την περίοδο της δίκης είχε διαγνωστεί με κίρρωση ήπατος από το πολύ ποτό και εμφύσημα από τα πολλά τσιγάρα.

Το δικαστήριο συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε αντεπιχείρημα που θα μπορούσε να σταθεί στα όσα υποστήριζε ο Grady. Ήταν αλήθεια, οι φυλακές δεν ήταν κατάλληλες εξοπλισμένες για αναπηρίες όπως η εκτρωδακτυλία. Έτσι τον άφησαν ελεύθερο με 15 χρόνια δικαστικής επιτήρησης και ο Grady γύρισε σπίτι του. Εκείνη την περίοδο είχε πάρει διαζύγιο, είχε παντρευτεί ξανά και είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά. Όμως και αυτή η οικογένεια εισέπραξε τα βίαια ξεσπάσματα του μεθυσμένου Grady με αποτέλεσμα και η δεύτερη γυναίκα του να τον χωρίσει. Για λόγους που κανένας -ούτε η ίδια η οικογένεια Stiles- δεν μπορούσε να εξηγήσει η πρώτη γυναίκα του δέχτηκε να τον παντρευτεί ξανά το 1989.

Η δολοφονία του Grady

Μπορεί η οικογένεια να έσμιξε ξανά όμως τα όρια της Maria Teresa και των παιδιών της δεν ήταν ανεξάντλητα. Ο Grady είχε γλιτώσει τη φυλακή και είχε την αίσθηση ότι ήταν πάνω από το νόμο και ότι ό,τι και αν έκανε κανείς δεν θα τον τιμωρούσε. Και έτσι ξεκίνησε να χτυπά ξανά τη σύζυγο και τα παιδιά του μέχρι εκείνο το σημείο που τα όρια χάθηκαν.

Λίγα χρόνια μετά την επανένωσή τους η Maria Teresa, μετανιωμένη που είχε επιστρέψει στον πρώην σύζυγό της και μη αντέχοντας άλλο τη βία  πλήρωσε τον 17χρονο γείτονά της Chris Wyant να τον σκοτώσει. Ο γιος της Glenn, τον οποίο είχε αποκτήσει από άλλο γάμο, τη βοήθησε να καταστρώσει και να εκτελέσει το σχέδιο δολοφονίας. Και έτσι στις 29 Νοεμβρίου 1992 ο 17χρονος Chris πήρε ένα αυτόματο όπλο και εκτέλεσε τον Grady με τρεις σφαίρες στο κεφάλι μέσα στο σπίτι του.

Κανείς δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης η γυναίκα του Grady μίλησε για τις μέρες της απίστευτης βιαιότητας που έζησε στο πλευρό του συζύγου της. «Ο άνδρας μου θα σκότωνε την οικογένειά μoυ. Αυτό το πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου» είπε η Maria Teresa. O 17χρονος δολοφόνος καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλάκισης και η Maria σε 12 χρόνια. Προσπάθησε να πείσει το γιο της να παραδεχτεί την ενοχή του, εκείνος όμως αρνήθηκε και το δικαστήριο του επέβαλλε ισόβια κάθειρξη, καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το έγκλημα.

Το αγόρι-αστακός μπορεί να δολοφονήθηκε αλλά αυτό δεν στενοχώρησε κανέναν. Η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει μίση και αντιπάθειες στη γειτονιά. Και αυτό φάνηκε, όπως υποστήριξε το γραφείο κηδειών, από το γεγονός ότι κανείς δεν δέχτηκε να κουβαλήσει το φέρετρο στην κηδεία!

Η οικογένεια των αστακών συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να συμμετέχει στα freak shows. Η Cathy Stiles, κόρη του Grady, που πάσχει από εκτρωδακτυλία, περιοδεύει σε πανηγύρια και σόου παρέα με την κόρη της Misty που έχει παρόμοιες παραμορφώσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!