tromaktiko: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ



Με σημαντική διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι το...
κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 3 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ποσοστό δυνητικής εκλογικής επιρροής βρίσκεται στο 30% (έναντι 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ 9%, Ενωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%. Οι «αδιευκρίνιστες» ψήφοι ανέρχονται στο 24% και «αποχή», «άκυρο», «λευκό» στο 17%.

Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».

Οσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!