tromaktiko: Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι



Υλικά συνταγής
2 χοιρινά κότσια
5 μέτριες πατάτες
3 καρότα...

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
1 κ.σ. μέλι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά κλαράκι δενδρολίβανου
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC στον αέρα ή στους 200oC στις αντιστάσεις.
Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα. Κόβουμε τις πατάτες μεγάλες κυδωνάτες και τα καρότα μας σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα. Φροντίζουμε να μην καλύπτεται το κρέας μας από τα λαχανικά.

Κάνουμε μια πρόχειρη μαρινάδα με τη μουστάρδα, το χυμό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες.
Ρίχνουμε το φρέσκο δενδρολίβανο, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2 ½ ώρες περίπου.
Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και περιχύνουμε τα κότσια με τη μαρινάδα.
Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθούνε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!