tromaktiko: Πούτιν: Ο Τραμπ δεν είπε κάτι απόρρητο στον Λαβρόφ - Αν θέλετε, σας δίνω αντίγραφο της συζήτησής τους

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πούτιν: Ο Τραμπ δεν είπε κάτι απόρρητο στον Λαβρόφ - Αν θέλετε, σας δίνω αντίγραφο της συζήτησής τους



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρεμβαίνοντας στη διαμάχη για την γκάφα του προέδρου των ΗΠΑ...
σκέφτηκε να... διευκολύνει, δηλώνοντας πρόθυμος να δώσει στις ΗΠΑ αντίγραφο της συζήτησης που είχε ο Τραμπ με τον Λαβρόφ!

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Πούτιν δήλωσε: «Αν η αμερικανική κυβέρνηση θεωρήσει ότι είναι σωστό, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στη Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ το κείμενο των συνομιλιών μεταξύ του Λαβρόφ και του Τραμπ».

Και επειδή πολλοί έσπευσαν να... εννοήσουν ότι ίσως υπήρξε ηχογράφηση της συνομιλίας, ο βοηθός του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ηχογράφηση της συνομιλίας Τραμπ - Λαβρόφ και ότι ο Πούτιν εννοούσε ότι απλώς υπήρχε γραπτή καταγραφή των όσων διημείφθησαν ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Ο Πούτιν απέρριψε ως «ανοησίες» τις κατηγορίες κατά του Τραμπ, ότι έδωσε απόορητα στοιχεία στον ΥΠΕΞ της Ρωσίας. «Αναπτύσσεται πολιτική σχιζοφρένεια στις ΗΠΑ» είπε, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να εξηγήσω με διαφορετικό τρόπο τις κατηγορίες εναντίον του σημερινού προέδρου Τραμπ ότι αποκάλυψε κάποια μυστικά στον Λαβρόφ. Δεν αφήνουν τον Τραμπ να κάνει τη δουλειά του».

Μάλιστα ο Πούτιν επέμεινε: «Όσοι διαχέουν τέτοια εικόνα είναι είτε ηλίθιοι είτε επικίνδυνοι, καθώς βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος αστειεύτηκε και με τον Λαβρόφ: «Δεν μοιράστηκε μαζί μου και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες όσες απόρρητες πληροφορίες του έδωσε ο Τραμπ», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας αστειευόμενος: «Αυτό είναι πολύ κακό, πρέπει να τον επιπλήξω».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!