tromaktiko: Εκτροχιασμός τρένου - Βίντεο ντοκουμέντα: Τα πρώτα δευτερόλεπτα της τραγωδίας

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Εκτροχιασμός τρένου - Βίντεο ντοκουμέντα: Τα πρώτα δευτερόλεπτα της τραγωδίας



Είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα του χάους... Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη! Ο τρόμος είναι στα μάτια όλων...
Το τρένο, στο οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στην περιοχή Άδενδρο, κοντά στην Θεσσαλονίκη.

Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από τα βαγόνια του τρόμου, άλλοι όχι. Οι άντρες της πυροσβεστικής, όπως βλέπετε, στα βίντεο ντοκουμέντα του newsit.gr, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους είναι ακόμη μέσα.

Ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity, είναι πλέον τρεις νεκροί και 7 τραυματίες. Στο Παπανικολάου νοσηλεύονται ένας 40χρονος άντρας, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή και μια 58χρονη γυναίκα, η οποία χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο επίσης σε σταθερή κατάσταση. Δυο ακόμη τραυματίες είναι σε βαριά κατάσταση ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρά τραύματα.



Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
"Χθες, Σάββατο 14/05 και ώρα 21:50, το υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην περιοχή Άδενδρο της Θεσσαλονίκης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η 3η και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και τα νοσοκομεία. Υπό την εποπτεία της διοίκησης του ΕΚΕΠΥ, μετέβησαν στην περιοχή όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα και οι κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού τα νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες στη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθούν τους τραυματίες.



Από τα βαγόνια απεγκλωβίστηκαν δύο νεκροί επιβάτες και 7 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Διασωληνώθηκε στο σημείο από γιατρούς του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί. Ένας τραυματίας (φαντάρος) διακομίσθηκε στο 424 ΓΝΣΘ και οι υπόλοιποι 5 τραυματίες στο «Γ. Παπανικολάου». Πρόκειται για δύο άνδρες 40 και 43 ετών και μια γυναίκα 41 ετών οι οποίοι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στη Β΄Χειρουργική Κλινική και έναν άνδρα 43 ετών και μια γυναίκα 75 ετών οι οποίοι αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν από το Νοσοκομείο".

'' Η υπερβολική ταχύτητα προκάλεσε την τραγωδία''
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας στο NewsIt.gr, από τις πρώτες έρευνες στο σημείο της τραγωδίας, διαπιστώνεται πως το βασικότερο αίτιο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός. ''Όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινο λάθος, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας θα έχουμε καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα για τα αίτια'' μας επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!