tromaktiko: Κατοικίδια στο κρεβάτι, είναι όμως υγιεινό;

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κατοικίδια στο κρεβάτι, είναι όμως υγιεινό;



Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το 62% των σκύλων, κοιμούνται στο κρεβάτι μαζί με τα παιδιά...
Το 62% τω γατών κοιμούνται με τους ιδιοκτήτες τους και το 13% των γατών κοιμούνται με τα παιδιά.

Μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη και γλυκιά εικόνα, αλλά «τα παιδιά και οι ενήλικες που υποφέρουν από αλλεργίες ή από άσθμα δεν θα πρέπει να κοιμούνται με τα κατοικίδια τους, ούτε να τους επιτρέπουν ακόμη και την παραμονή τους στο υπνοδωμάτιο» επισημαίνει ο Derek Damin, από το τμήμα Αλλεργιολογίας στο Louisville.

Αλλά όπως τονίζει ο Damin, οι περισσότεροι άνθρωποι παρά το ότι είναι αλλεργικοί δεν θα μπορέσουν να αποχωριστούν τα κατοικίδια τους, πόσο μάλλον να τα αφήσουν έξω από το δωμάτιο. Σε αυτούς, ο Danim προτείνει ενέσεις ώστε να αποκτήσουν ανοσία στο τρίχωμα των ζώων που τους προκαλεί την αλλεργία.

«Εάν δεν είστε αλλεργικοί, πραγματικά δεν υπάρχει σημαντικό θέμα για να μην κοιμάστε μαζί με τα κατοικίδια σας. Είναι μια χαρά να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, αρκεί να μην ενοχλεί τον ύπνο σας», συμπληρώνει.

Ένα άλλο πρόβλημα επίσης, που επισημαίνει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό WebMD, είναι ότι τα κατοικίδια μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο των ιδιοκτητών τους όταν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Μελέτη άλλωστε από την Κλινική Διαταραχών Ύπνου στο Mayo, αποκάλυψε πως οι μισοί ασθενείς που νοσηλεύονταν είχαν ένα σκύλο ή μια γάτα και το 53% δήλωσε πως τα κατοικίδιά τους, τους «ξυπνούσαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!