tromaktiko: Καράογλου: Σενάρια και όνειρα θερινής νυκτός

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Καράογλου: Σενάρια και όνειρα θερινής νυκτός



«Σενάρια και όνειρα θερινής νυκτός» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου τη συζήτηση περί πολιτικών ζυμώσεων...
έξω από τη ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφερόταν σε «μυστική συνάντηση» των πρώην κυβερνητικών εταίρων Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

«H ΝΔ είναι δεδομένη, είναι ενωμένη, αρραγής. Έχοντας προσωπική, πολύ καλή φιλική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια της ΝΔ, για να βοηθήσουμε τον τόπο, για να διώξουμε το συντομότερο δυνατό τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Καράογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δε θα πρέπει να δαιμονοποιούμε οποιαδήποτε συνάντηση -πολιτική ή προσωπική, φιλική- μεταξύ ανθρώπων, οι οποίοι μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο επί 2,5 χρόνια συλλειτούργησαν, μια που ήταν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Δεν το βλέπω ούτε αρνητικά, ούτε καχύποπτα» είπε.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει σενάριο προσχώρησης του κ. Βενιζέλου στη ΝΔ, ο κ. Καράογλου διατύπωσε την εκτίμηση ότι «δε θα ήθελε να προσχωρήσει στη ΝΔ, καθώς έχει μία δική του πορεία, ήταν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, ακολουθεί τον δικό του δρόμο».

Σημείωσε δε ότι για τη ΝΔ δεν είναι τα στελέχη αυτά τα οποία κάνουν τη διαφορά. «Εμείς προσπαθούμε να εκφράσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και τον χώρο του δημοκρατικού κέντρου, γιατί θεωρούμε ότι η ΝΔ είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και προφανώς χωρούν και άλλοι άνθρωποι από τον χώρο του κέντρου» είπε.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, επικαλέστηκε τη δήλωση του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη ότι «τα αντίμετρα είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων».

«Κάναμε ένα λάθος, εκτιμούσαμε και λέγαμε ότι τα μέτρα θα είναι ύψους 3,6 δισ. αλλά και εκεί κάναμε λάθος, μας διέψευσε αρνητικά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τα μέτρα είναι γύρω στα 5 δισ, 4,9 για την ακρίβεια» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ ο κ. Καράογλου καταλόγισε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ότι «εμμονικά εδώ και δύο χρόνια καταφέρεται εχθρικότατα εναντίον του ΟΑΣΘ», ενώ «η δουλειά ενός υπουργού είναι να λύνει τα προβλήματα [...] να έρχεται σε διάλογο με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να έρχεται σε διάλογο με τους εργαζομένους, να βρίσκει λύσεις». «Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, συναίνεση, προσπάθεια για αμοιβαία αλληλοκατανόηση, όχι με τσαμπουκά» είπε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!