tromaktiko: Μεταμεσονύχτια θερμή εισβολή στη χώρα

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μεταμεσονύχτια θερμή εισβολή στη χώρα



Αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο βρίσκονται εδώ και...
λίγη ώρα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Αν και είναι περασμένα μεσάνυχτα το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές δείχνει πάνω από 25 βαθμούς κελσίου, κάτι εξαιρετικά σπάνιο (αν όχι πρωτόγνωρο) για μέσα Μαΐου!

Για την…  μεταμεσονύχτια θερμή εισβολή στη χώρα, ενημέρωσε από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, δείχνοντας και ο ίδιος ξαφνιασμένος από την ένταση του φαινομένου.

Ειδικά σε ότι αφορά το 30αρι στη Νάξο ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε πως δεν αποκλείεται να αποτελεί και θερμοκρασία ρεκόρ (σχετικά πάντα με την ώρα και την εποχή».

Η θερμη εισβολή ξεκίνησε για τα καλά..
Περασμένα μεσάνυχτα Παρασκευής 12 προς Σαββάτο 13 Μαϊου 2017 και το θερμομετρο στην περιοχή Απόλλωνα, Νάξου Υψόμ: 35μ, έχει "κολλήσει" στους εντυπωσιακά υψηλούς για την εποχή αλλά και για την ώρα, 30 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπειόυ Αθηνών. Δεν αποκλείεται να αποτελει και ρεκόρ υψηλότερης ελάχιστης θερμοκρασίας για την περίοδο που διανύουμε...Ki αυτά εξαιτίας των πολύ θερμών βορειοαφρικάνικων αερίων μαζών σε συνδυασμό με τον καταβάτη νοτιά στην περιοχή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!