tromaktiko: Βουλή ΤΩΡΑ: "Γλέντι" Βενιζέλου! "Τσακαλώτος - Χουλιαράκης βενιζελικότεροι του Βενιζέλου! Τους ευχαριστώ"

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βουλή ΤΩΡΑ: "Γλέντι" Βενιζέλου! "Τσακαλώτος - Χουλιαράκης βενιζελικότεροι του Βενιζέλου! Τους ευχαριστώ"



Είστε έτοιμοι; Απόψε στη Βουλή θα ζήσουμε ένα πολιτικό...
Survivor. Όχι μόνο γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί θα δώσουν μάχη για το... έπαθλο της ψήφισης των νέων μέτρων αλλά γιατί και αυτή τη φορά η Ολομέλεια αναμένεται να μετατραπεί σε reality που θα διαρκέσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Αποχώρηση δεν έχει (μέχρι και η Χρυσή Αυγή θα επιστρέψει για να ψηφίσει) αλλά έχει μέτρα, αντίμετρα και σίγουρα θα έχει καυγάδες.

Τα μέτρα ψηφίζονται απόψε (κανείς δεν πιστεύει ότι θα "σπάσει" η πλειοψηφία των 153, μέχρι και ο Νίκος Φίλης που έκραξε πάλι θα ψηφίσει) και τη Δευτέρα (22.05.2017) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάρει τα μέτρα, θα πάρει και τα αντίμετρα και θα πάει στο Eurogroup με την ελπίδα για συνολική συμφωνία, αξιολόγηση και χρέος δηλαδή. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε τώρα ότι η συμφωνία μάλλον πάει για 15 Ιουνίου. Όπως κι αν έχει, ο Αλέξης Τσίπρας την ετοιμάζει τη γραβάτα. Το αν θα τη φορέσει ή όχι είναι άλλο θέμα...

14:54  Κικίλιας: Θηλιά η γραβάτα του Τσίπρα
«Η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Έλληνες γιατί είναι, θηλιά για την ελληνική οικονομία, τουλάχιστον, μέχρι το 2021» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία για τα μέτρα στη Βουλή αλλά και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα βάλει γραβάτα μόλις βρεθεί λύση για το χρέος. Μιλώντας στον Real FM, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη σημερινή μέρα για τους Έλληνες καθώς όπως είπε, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μάλιστα υπενθύμισε πως χωρίς αυτή την κυβέρνηση η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια, το 2014.

«Είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια κι η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «έχουμε αυτά τα δύο χρόνια 29 δισ. πλούτο τα οποία χάθηκαν από τη χώρα, έχουμε αντί για 12 δισ. παροχές που υπόσχονταν, 14,2 δισ. νέα μέτρα που πάρθηκαν, και δυστυχώς 3 χαμένα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ ζητά από τον κ. Τσίπρα, να κάνει δεκτή την τροπολογία της, « το 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή, 865 εκατομμύρια, που δεν επηρεάζουν δημοσιονομικά την επόμενη χρονιά και να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 20% να μειώσει τη φορολογία στα αγροτικά προϊόντα από το 24 στο 13%, να καταργήσει το ΦΠΑ, στο κρασί, να στηρίξουμε όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς, αυτή είναι η πραγματική πολιτική, σήμερα» όπως είπε. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για δύο αχρείαστα μνημόνια το 3ο και το 4ο. «Δεν χρειαζόταν να τα πάρει αυτά η χώρα, τσάμπα μνημόνια στην καμπούρα των Ελλήνων. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την οικονομία από το -9 και το πήγε στο +0,5 και σε αναπτυξιακό πεδίο, έδωσε αυτά τα χρήματα. Τώρα μιλάμε για δεύτερο τρίμηνο ύφεσης, σε υφεσιακό πεδίο και με υπερφορολόγηση, έρχεται ο κ. Τσίπρας πριν αποφασίσουν αυτοί με τους οποίους, έχει εκχωρήσει δια της υπογραφής του κ. Τσακαλώτου, το δικαίωμα να δίνουμε κάτι ή να μην δίνουμε» είπε τονίζοντας πως το 4ο μνημόνιο είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων κι είναι αχρείαστο.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι αδύνατο να υπάρξουν τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!