tromaktiko: Καιρός: Μετά το μίνι καύσωνα, έρχονται καταιγίδες – Δείτε πότε και πού θα βρέξει

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Καιρός: Μετά το μίνι καύσωνα, έρχονται καταιγίδες – Δείτε πότε και πού θα βρέξει



Άστατος αναμένεται ο καιρός μετά το... Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Έρχονται βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Φθινοπωρινό αναμένεται τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα (15/05/2017) προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (16/05) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη (17/05) ο καιρός προβλέπεται άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (18/05) στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (19/05) αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!