tromaktiko: Δεν φαντάζεστε τι παθαίνουν τα μαλλιά σας όταν κάνει κρύο

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Δεν φαντάζεστε τι παθαίνουν τα μαλλιά σας όταν κάνει κρύο



Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι...
 το τι θα πάθουν τα μαλλιά σου με τα πρώτα κρύα. Ακόμα κι αν αγαπάς το κρύο, δεν θα μπορούσες με τίποτα να διαφωνήσεις ότι δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες για το δέρμα σου. Η επιδερμίδα σου με τον καιρό ξεραίνεται και θέλει την κατάλληλη φροντίδα. Το φανταζόσουν όμως ότι το κρύο μπορεί να βλάψει και τα μαλλιά σου; Ανακάλυψε παρακάτω όλες τις... δοκιμασίες που βάζεις τα μαλλιά σου το χειμώνα και ανάλαβε δράση.

1. Τα μαλλιά σου γίνονται πιο ξηρά
Όσο γίνεται ξηρή η επιδερμίδα σου, άλλο τόσο ξηραίνονται και τα μαλλιά σου. Στην κυριολεξία το κρύο αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να τα νιώθεις άτονα και σαν να έχουν χάσει τη λάμψη τους. Για να το αποφύγεις λοιπόν, κάνε βαθιά ενυδάτωση βάζοντας σε κάθε λούσιμο conditioner και χρησιμοποιώντας πιο συχνά μάσκα.

2. Χειροτερεύει η ψαλίδα
Ο χειρότερος εχθρός μιας κοπέλας: η ψαλίδα. Και ξέρεις τι ταιριάζει απόλυτα με τα ξηρά μαλλιά; Τα αδύναμα μαλλιά που σιγά σιγά σπάνε και η ψαλίδα τους χειροτερεύει. Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην αμελείς το τριμάρισμα κάθε 1,5 μήνα. Αυτό θα σε βοηθήσει ακόμα κι αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γιατί στο τέλος θα δείχνουν πιο υγιή.

3. Θα μεγαλώσουν ακόμα πιο αργά
Το χειμώνα περνάς λιγότερο χρόνο έξω οπότε τα μαλλιά σου μεγαλώνουν με πιο αργούς ρυθμούς. Αν θέλεις όμως να μακρύνουν τα μαλλιά σου, η καλύτερη λύση είναι να τριμάρεις τις άκρες συχνά.

4. Θα ηλεκτρίζονται περισσότερο
Φταίνε και τα χοντρά υφάσματα για τον στατικό ηλεκτρισμό που διαπερνά τα μαλλιά μας και τα κάνει να δείχνουν... εξωγήινα. Η ενυδάτωση μπορεί κι εδώ να κάνει τη δουλειά της αλλά να ξέρεις πως δεν κάνει και θαύματα.

5. Οι ρίζες σου θα γίνονται πιο λαδωμένες
Ακόμα κι αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, αν δεν αποχωρίζεσαι τα καπέλα και τα σκουφιά, τα μαλλιά σου σύντομα θα λαδώσουν στις ρίζες. Για να το αποφύγεις, πέρασε ένα μεταξωτό μαντήλι από το κεφάλι σου πριν φορέσεις το καπέλο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!