tromaktiko: Το πιο απλό πράγμα που δείχνει ότι δεν είσαι χαρούμενη με τη σχέση σου

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το πιο απλό πράγμα που δείχνει ότι δεν είσαι χαρούμενη με τη σχέση σου



Ζευγάρια φίλων και γνωστών πλημμυρίζουν το feed μας στα social media με φωτογραφίες τους ενώ απολαμβάνουν ποτάκια με την παρέα τους, κάνουν μπάνιο σε μια φανταστική...
παραλία ή τρώνε φαγητό στο in μαγαζί της πόλης. Όλα καλά μέχρι εδώ, στηρίζουμε τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης μέχρι ένα βαθμό ή τέλος πάντων τις κάνουμε hide αν μας ενοχλούν (σόρι, ε) και συνεχίζουμε την online ζωή μας.


Μια πρόσφατη έρευνα ωστόσο έδειξε πως όσοι μοιράζονται ό,τι κάνουν ως ζευγάρι στα social media, τότε μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη σχέση τους. Φυσικά και είναι απολύτως ανθρώπινο να μοιράζεσαι τις όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς σου με αυτόν που αγαπάς και να είσαι περήφανη που ζεις τη ζωή σου όπως θέλεις και *κυρίως* με αυτόν που θέλεις. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχει σύνδεση μεταξύ του πόσο πλήρης νιώθεις πραγματικά και του πόσο συχνά ποστάρεις selfie με τον σύντροφό σου.

Καταρχάς αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα ζευγάρια που δεν χρησιμοποιούν τα social media είναι εμφανώς πιο χαρούμενα σε σχέση με εκείνα που είναι μονίμως online. Επίσης όταν είσαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που συμβαίνει στη ζωή/σχέση σου δεν νιώθεις την ανάγκη να το πεις εκεί έξω, γιατί είσαι οκ με αυτό και με τον εαυτό σου, άρα δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση των άλλων για την επιλογή σου ούτε χρειάζεται να αποδείξεις κάτι.

Με άλλα λόγια αν νιώθεις την ανάγκη να χτίσεις την τέλεια εικόνα, το ''relationship goals'' που λέμε και στο χωριό μου, μάλλον κάτι δεν πάει καλά και καλό είναι να το ψάξεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!