Υλικά συνταγής
40 κουκούτσια βερίκοκου
600γρ. ζάχαρη...
1 λίτρο τσίπουρο (κατά προτίμηση χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα
1 ξύλο κανέλα
100ml. κονιάκ
Διαδικασία συνταγής
Σπάμε 10 από τα κουκούτσια ώστε να αποκαλυφθεί το εσωτερικό τους. Τα βάζουμε σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά με καπάκι βιδωτό και προσθέτουμε το τσίπουρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 μήνες. Κατά διαστήματα το ανακινούμε. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ανακινούμε και κάθε μέρα.
Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα. Πετάμε τα κουκούτσια και την κανέλα. Προσθέτουμε το κονιάκ.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλια.
Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα ακόμη
Πηγή
40 κουκούτσια βερίκοκου
600γρ. ζάχαρη...
1 λίτρο τσίπουρο (κατά προτίμηση χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα
1 ξύλο κανέλα
100ml. κονιάκ
Διαδικασία συνταγής
Σπάμε 10 από τα κουκούτσια ώστε να αποκαλυφθεί το εσωτερικό τους. Τα βάζουμε σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά με καπάκι βιδωτό και προσθέτουμε το τσίπουρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 μήνες. Κατά διαστήματα το ανακινούμε. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ανακινούμε και κάθε μέρα.
Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα. Πετάμε τα κουκούτσια και την κανέλα. Προσθέτουμε το κονιάκ.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλια.
Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα ακόμη
Πηγή