tromaktiko: Ο Καλόγερος αποκαλύπτει το μήνυμα αυτού που πραγματικά Έσκισε τα Μνημόνια - "Πες στους Έλληνες ότι Έρχεται Σύντομα…"

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο Καλόγερος αποκαλύπτει το μήνυμα αυτού που πραγματικά Έσκισε τα Μνημόνια - "Πες στους Έλληνες ότι Έρχεται Σύντομα…"



«Ιωάννης Βατάτζης: Ο πολίτικος που έσκισε τα μνημόνια πρώτη φορά τον...
12ο μ.χ αιώνα. Ποίο είναι το μήνυμα του άγιου στους Έλληνες που ο γέροντας είδε στο όνειρο του» (καλόγερος)

Η αγάπη του Γέροντα Εφραίμ (καλόγερος) για τον άγιο βασιλέα Ιωάννη, πηγάζει από την αγάπη του για τον χριστό και την Ελλάδα !

Ακόμα και ο Καρλ Μαρξ εξέφρασε τον θαυμασμό για τον Έλληνα ηγέτη που κατόρθωσε να κτίσει μία αυτοκρατορία και να τρομοκρατήσει με την ορθόδοξη στάση του τον πάπα.

Ανέλαβε την αρχηγία ενός μικρού κρατιδίου, της Νίκαιας στην μικρά Ασία από τον πεθερό του που τον επέλεξε για το ύφος, το ήθος, τις οργανωτικές ικανότητες και την ελεήμονα ψυχή του.

Πήρε ένα κρατίδιο που συντηρούνταν με δανεικά από τους φραγκολεβαντίνους και έσκισε τις συμφωνίες δέσμευσης (μνημόνια) μαζί τους.

Στράφηκε στη φύση δίνοντας στους άκληρους μέρος της περιουσίας των πλουσίων για καλλιέργεια στην οποία στράφηκε και ο ίδιος δίνοντας το παράδειγμα ακόμα και μετά από αιώνες στον Μαρξ που ανέπτυξε τη θεωρία του με πατριωτικές θέσεις τις οποίες διέγραψαν τα σύγχρονα φασιστοειδή της αριστεράς.

Ανέπτυξε την πτηνοτροφία, την κτηνοτροφία και την υφαντουργία δυναμώνοντας την οικονομία της αυτοκρατορίας πλέον που μεγάλωσε τα όρια της μετά από νικηφόρους πολέμους εναντίον των παπικών και των Τούρκων.



Οργάνωσε ένα κράτος δίκαιου με βάση την μέριμνα των αδύναμων, την εργασία και την παιδεία που ανέπτυξε όσο κάνεις.

Διόρισε γι αυτό σαν υπουργό παιδείας έναν ιερομόναχο που θεμελίωσε την ορθόδοξη πίστη και κράτησε την ανατολική εκκλησία μακριά από τους παπικούς επηρεασμούς.

Εδειξε δράση μεγάλου πολίτικου ηγέτη με το έργο προστασίας των ορφανών, των γερόντων (έκτισε πολλά ορφανοτροφεία και γηροκομεία), των άνεργων και των οικονομικά αδύναμων.

Ο γιος του έγραψε τον μεγάλο παρακλητικό της πανάγιας, ενώ ο ίδιος με την περίφημη επιστολή στον πάπα που τον τρομοκρατούσε να μην ανακαταλάβει την πόλη, επέδειξε τη μεγάλη του αγάπη για την ορθοδοξία και τον Χριστό.

Το πρόγραμμα και η στροφή του στην πρωτογενή παράγωγη έγινε βασικός πυλώνας και προεκλογική δέσμευση πολλών σημερινών κομματικών ομάδων που θεωρούν χωρίς άδικο ότι είναι ο μοναδικός τρόπος αποφυγής των μνημονιακων δεσμεύσεων.

Δεν γνωρίζουν όμως οι σημερινοί πολίτικοι εκπρόσωποι ότι το έργο τους πλέον τέλειωσε και η κοινοβουλευτική θητεία τους δεν θα ανανεωθεί από τον χριστό που έχει άλλα σχεδία.

Το μήνυμα του ηγέτη που κυβέρνησε πριν από 10 αιώνες με συγκεντρωτική δημοκρατία και όχι απολυταρχική πλεονεξία, είναι εκείνο που εχθές το βράδυ, μία ήμερα πριν την εορτή του, φάνηκε στο όνειρο του π. Εφραίμ σαν ειδοποίηση στον ελληνικό λαό:
«πες στους Έλληνες ότι η μέρα της λευτεριάς έρχεται σύντομα - Ο Χριστός μου έκανε το νεύμα.»

Υ.Γ
"Το μήνυμα σου Γέροντα είναι αποκαλυπτικό και δημιουργεί στους πιστούς ευθύνη, αισιοδοξία, ίσως και ενδοιασμούς.
Σεβόμαστε άλλη μία φορά την απόφαση σου να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητας σου, περιμένοντας σύντομα τουλάχιστον να βιώσουμε τα θαύματα που θα πραγματοποιήσει ο ελεήμων εκ πενίας βασιλέας, όπως εσύ μας τα περιεγραψες."
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!