tromaktiko: Ο ντράμερ που «χτυπιέται» το πληρώνει με επέμβαση στον αυχένα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο ντράμερ που «χτυπιέται» το πληρώνει με επέμβαση στον αυχένα



Το ξέφρενο παίξιμο ενός από τους διασημότερους ροκ σταρ στην Ιαπωνία έχει το τίμημά του και ο Yoshiki, ιδρυτής...
των X Japan, ανακοινώθηκε πως θα υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση στον αυχένα.

Ο Yoshiki θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητού αυχενικού δίσκου.

Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που στο τέλος των συναυλιών υπέφερε από τους πόνους ή κατέληγε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, τα τραύματά του είναι τόσο σοβαρά που «θα ανάγκαζαν ένα επαγγελματία παίκτη ράγκμπι να αποσυρθεί».

Όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες των X Japan ματαιώθηκαν καθώς ο 50χρονος μουσικός θα μπει στο χειρουργείο τις επόμενες μέρες στο Λος Άντζελες.

«Θα κάνω την επέμβαση την επόμενη εβδομάδα. Ο χειρουργός θα ανοίξει τον λαιμό μου από μπροστά και θα τοποθετήσει τεχνητό αυχενικό δίσκο ανάμεσα στους σπόνδυλούς μου. Φοβάμαι λίγο αλλά θα τα καταφέρω» έγραψε ο Yoshiki στην ιστοσελίδα του.

Το ανδρόγυνο στιλ και ο συνδυασμός του με τo heavy metal ανέδειξαν τους X Japan σε μια από τις διασημότερες μπάντες στην ιστορία της Ιαπωνίας, με τεράστιο και φανατικό κοινό να τους ακολουθεί, ειδικά τη δεκαετία του ’80 και του ‘90.

Σύμφωνα με το BBC το συγκρότημα μεταμόρφωσε τη μουσική σκηνή της Ιαπωνίας φέρνοντας εντελώς νέο στιλ με εξωφρενικές εμφανίσεις και ξέφρενες performances – και πούλησαν 30 εκατομμύρια δίσκους.

Το 2007 επανενώθηκαν και έκαναν περιοδεία στην Ιαπωνία και άλλες χώρες. Τον Μάρτιο εμφανίστηκαν στο Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο.

Ο Yoshiki είναι επίσης πιανίστας, με κλασική εκπαίδευση, και κατά διαστήματα είχε απομακρυνθεί από το metal ηχογραφώντας δίσκους κλασικής μουσικής και συνθέτοντας το τραγούδι για τις Χρυσές Σφαίρες του 2012.

«Νευροχειρουργός τον ενημέρωσε πως ο αυχένας του έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, τόση που ένας επαγγελματίας παίκτης ράγκμπι θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί» σχολίασε ο μάνατζέρ του. «Ιατρικά πλησιάζει τα όριά του, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά». Σύμφωνα με τον γιατρό του είχε χάσει την αίσθηση του αριστερού του χεριού ήδη από όταν έπαιζε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!