tromaktiko: Τουρκία: Αυτός ήταν ο Ρώσος στρατηγός που βρέθηκε στην Αρνταχάν

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τουρκία: Αυτός ήταν ο Ρώσος στρατηγός που βρέθηκε στην Αρνταχάν



Η ταυτότητα του Ρώσου στρατιωτικού του 19ου αιώνα που βρέθηκε μέσα σε ένα φέρετρο...
στην ανατολική επαρχία Ardahan τον προηγούμενο μήνα αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Habertürk.

Ο αντισυνταγματάρχης Καρλ Κάρλοβιτς Ριέπετσκυ, ήταν στέλεχος του 78ου Συντάγματος Ναβάγκσκυκυ του 20ου τμήματος πεζικού του 1ου Σώματος Στρατού του Καυκάσου.

Ο Ρέπιτσεκι σύμφωνα με την εφημερίδα πέθανε λόγω κάποιας ασθένειας.

Οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους και εν συνεχεία αναγνώρισαν τον Ριέπετσκυ από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τη στολή του.

Εν τω μεταξύ, η τοποθεσία όπου βρέθηκε ο στρατιώτης αναγνωρίστηκε ως το στρατιωτικό νεκροταφείο Ardahan, σύμφωνα με ρωσικά αρχεία.

Το φέρετρο, το οποίο θεωρήθηκε αρχικά ότι ανήκε στον Ρώσο στρατηγό Βασίλη Γκέιμαν, ανακαλύφθηκε στις 26 Απριλίου κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ardahan. Διακρίνονταν οι επωμίδες του, η στολή του, ακόμη και η... γενειάδα του. Το φέρετρο με τους σταυρούς που ήλθε στο φως κατά τις εργασίες ανέγερσης συγκροτήματος διαμερισμάτων στην επαρχία Αρνταχαν, στα ανατολικά της Τουρκίας, δεν άφηνε αμφιβολία για το θρήσκευμα αυτού που ήταν μέσα.

Τα υπολείμματα του Rjepetsky στη συνέχεια τέθηκαν υπό προστασία στο Μουσείο Kars.
Ο γενικός διευθυντής του μουσείου Necmettin Alp είχε δηλώσει ότι ο ρώσος αξιωματικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του οθωμανο-ρωσικού πολέμου το 1877-1878.

Όταν ήλθαν οι αρχές με εκπροσώπους του Μουσείου Καρς, ανακάλυψαν τον σκελετό ενός Ρώσου στρατηγού ντυμένου με στολή, χλαίνη και -μισοδιαλυμένες από τον χρόνο- μπότες, ο οποίος πιστεύεται ότι ζούσε στην περιοχή πριν 140 χρόνια. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Ünver Solaklıoğlu, ο στρατηγός πρέπει να κατοικούσε εκεί μετά το 1878, δεδομένου του γεγονότος της εγκατάστασης Ρώσων στην περιοχή περίπου εκείνη την εποχή. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!