tromaktiko: Ιστορίες προσφύγων που συγκλονίζουν καθημερινά στο λιμάνι της Πάτρας - Δύο μητέρες με τα επτά παιδιά τους προσπάθησαν να φθάσουν στην Ιταλία

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ιστορίες προσφύγων που συγκλονίζουν καθημερινά στο λιμάνι της Πάτρας - Δύο μητέρες με τα επτά παιδιά τους προσπάθησαν να φθάσουν στην Ιταλία



Οι ιστορίες που καθημερινά διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των λιμενικών με οικογένειες προσφύγων, είναι πραγματικά τραγικές...


Δεν περνά σχεδόν μέρα που υπάρχουν συλλήψεις, είτε με παράνομα έγγραφα, είτε με κάποιους που προσπαθούν να κρυφτούν σε διάφορα σημεία φορτηγών, ώστε να κατορθώσουν να περάσουν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί, με τα πλοία της γραμμής στη γειτονική Ιταλία.

Χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί, ήρθαν αντιμέτωποι με δύο μητέρες που έχοντας πλαστά χαρτιά προσπάθησαν να περάσουν τον έλεγχο μαζί με τα επτά παιδιά τους, ευχόμενες να μην τους καταλάβουν.

Δυστυχώς όμως, δεν έγινε έτσι και συνελήφθησαν.

Όπως ενημερώνει το λιμεναρχείο Πατρών, στο νότιο λιμάνι, προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο που πήγαινε για το Μπάρι της Ιταλίας, συνελήφθησαν οι δύο μητέρες, ηλικίας 38 και 32 ετών.

Έδειξαν πλαστά έγγραφα για τα τρία ανήλικα παιδιά της η πρώτη, και για τα τέσσερα παιδιά της η δεύτερη.

Μία ακόμη σύλληψη σημειώθηκε χθες, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, με έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε και αυτός πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια ενός 22χρονου αλλοδαπού ο οποίος τον συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί του, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Στο μεταξύ, σχεδόν καθημερινά αυξάνονται στα κάγκελα του λιμανιού της Πάτρας, όπως έχει ξαναγράψει το tempo24.gr, οι μετανάστες που προσπαθούν να βρουν την ευκαιρία και να "τρυπώσουν" σε κάποιο όχημα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!