tromaktiko: Εκλογές Γαλλία: Ολάντ και Μακρόν κατέθεσαν μαζί στεφάνι για τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Εκλογές Γαλλία: Ολάντ και Μακρόν κατέθεσαν μαζί στεφάνι για τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας



Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν μαζί σήμερα το παραδοσιακό στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη...
κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, κατά τις τελετές για την 72η επέτειο του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στις 8 Μαΐου 1945 και τη νίκη κατά τη ναζιστικής Γερμανίας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος είχε αναζητήσει τον διάδοχό του στην εξέδρα για τους επισήμους που έχει στηθεί στην Πλας ντε λ' Ετουάλ και τον αγκάλιασε για να τον χαιρετίσει.

Αυτή η 72η επέτειος της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δίνει στον Μακρόν την ευκαιρία για μια πρώτη συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση την επομένη της νίκης του στις προεδρικές εκλογές.

Όταν είχε φθάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στην Πλας ντε λ' Ετουάλ, τον αρχηγό του κινήματος Εμπρός! υποδέχθηκαν πολλές πολιτικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναφλωνησε «μπράβο» σφίγγοντας θερμά το χέρι του.

Η τελετή αυτή, η οποία διεξάγεται κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, αποτελεί επανάληψη μιας παρόμοιας κατάστασης το 2012, όταν ο τότε εκλεγμένος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε καταθέσει το παραδοσιακό στεφάνι στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί, που ήταν τότε ο απερχόμενος πρόεδρος.


Στις 8 Μαΐου 1995 δύο πρόεδροι βρίσκονταν ήδη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, ο απερχόμενος Φρανσουά Μιτεράν και ο νεοεκλεγείς Ζακ Σιράκ. Τότε ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Η μεταβίβαση της εξουσίας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και τον Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαίου, όπως έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!