tromaktiko: Ένα «γλυκό» μυστικό που προστατεύει τα μάτια

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ένα «γλυκό» μυστικό που προστατεύει τα μάτια



Ένα από τα πράγματα που απασχολούν τους γονείς για παιδιά τους από τη μικρή ηλικία είναι η υγεία των ματιών...


Το ίδιο συμβαίνει, όμως, και τα επόμενα χρόνια καθώς ως ενήλικες ακούμε διάφορες συμβουλές για το πώς θα προστατεύσουμε την υγεία των ματιών μας.
Είναι γνωστό ότι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο τόνος, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Εκτός όμως από τα ψάρια, οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει και μια αγαπημένη γλυκιά τροφή που προστατεύει τα μάτια. Ο λόγος για τη μαύρη σοκολάτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σοκολάτα με υψηλά επίπεδα στερεών κακάο βελτιώνει σημαντικά και άμεσα την οπτική οξύτητα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το όφελος της μαύρης σοκολάτας οφείλεται στις υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονολών που περιέχει. Οι φλαβονόλες είναι μια ομάδα ουσιών που υπάρχει στους καρπούς του κακάο και οι οποίες μπορεί να βελτιώνουν την ροή του αίματος στους αμφιβληστροειδείς χιτώνες των ματιών και στον εγκέφαλο.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως η μαύρη σοκολάτα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, όπως η άμβλυνση της κατάθλιψης και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!