tromaktiko: Στο άρρωστο μυαλό του... - Αποκαλούσε τις νεαρές έφηβες «βιολογικά απόβλητα»

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στο άρρωστο μυαλό του... - Αποκαλούσε τις νεαρές έφηβες «βιολογικά απόβλητα»



Ο εγκέφαλος του διαδικτυακού παιχνιδιού Blue Whale, που ώθησε στην αυτοκτονία 16 κορίτσια, είπε ότι το έκανε για να «καθαρίσει» την κοινωνία...

Στην «κάθαρση της κοινωνίας» από «βιολογικά απόβλητα», όπως αποκαλούσε κυρίως τις νεαρές έφηβες, που «ήταν στην ευχάριστη θέση να πεθάνουν», στόχευε ο διεστραμμένος 21χρονος Ρώσος Φίλιπ Μπουντέικιν, o εγκέφαλος πίσω από το αρρωστημένο διαδικτυακό παιχνίδι Blue Whale, που ώθησε στην αυτοκτονία 16 κορίτσια 12-17 ετών.

Από την Αλεξία Κοσίνα

Το θανατηφόρο παιχνίδι ελέγχου της συμπεριφοράς στοχοποιούσε ευάλωτες έφηβες και για μια περίοδο 50 ημερών προέβαινε σε πλύση εγκεφάλου, κατά την οποία τις προέτρεπε να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών, όπως το να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου, να ξυπνήσουν σε περίεργες ώρες, να σκοτώσουν ένα ζώο, να ισορροπήσουν στην άκρη ενός κτιρίου, ακόμη και να αυτοτραυματιστούν χαράζοντας το δέρμα ή κόβοντας τις φλέβες τους, γράφοντας σε βίντεο τα «κατορθώματά» τους.

Στο τέλος των 50 ημερών, συγχυσμένες, οδηγούνταν από τον Μπουντέικιν και τους «μέντορες» της ομάδας του στην ύστατη δοκιμασία της αυτοκτονίας.

Και άλλα παιδιά

Η 12χρονη Αννα Νταβίντοβα, για παράδειγμα, έπεσε από τον 14ο όροφο τα Χριστούγεννα του 2015, ενώ η Αννα Κ. βρέθηκε κρεμασμένη. Στη Ρωσία εκφράζονται φόβοι πως δεκάδες ακόμη οδηγήθηκαν σε ακρότητες, αλλά γλίτωσαν, και στη Βρετανία σχολεία και Αρχές προέβησαν σε προειδοποιήσεις των εφήβων και των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τον ανακριτή Αντον Μπρέιντο, «ο Μπουντέικιν με την ομάδα του γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να πάρει αυτό που ήθελε.

Αρχισε το 2013 δελεάζοντας παιδιά στις ομάδες των ρωσικών social media, με σκοπό να προσελκύσει όσο περισσότερα μπορούσε, και από αυτή τη δεξαμενή επέλεγε τα πιο επιρρεπή στην ψυχολογική χειραγώγηση», ακόμη κι αν ήταν 20 μεταξύ 20.000. Αυτά αποκαλούσε «βιολογικά απόβλητα».

Ηδη ο Μπουντέικιν βρίσκεται στην περιβόητη φυλακή Κρέστι στην Αγία Πετρούπολη από τον Νοέμβριο, για υποκίνηση σε αυτοκτονία, μετά την κυνική παραδοχή των εγκλημάτων του. Εν αναμονή της δίκης του, οι ρωσικές Αρχές αποκάλυψαν πως λαμβάνει καθημερινά δεκάδες ερωτικά γράμματα από έφηβες, καθώς δεν μπορούν να εμποδίσουν την αλληλογραφία του.

Η ψυχολόγος Βερόνικα Μεούσινα αποδίδει αυτό το «φαινόμενο» στο όμορφο παρουσιαστικό του Μπουντέικιν ή «Λις», αλλά και στο γεγονός ότι έδινε στα παιδιά «την προσοχή και την υποστήριξη που επιζητούσαν, καλύπτοντας την ανάγκη τους για αγάπη, που προφανώς δεν έλαβαν από τους γονείς τους».
Πηγη
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!