tromaktiko: Καλλιάνος: Καθαρά βρετανικού τύπου ο καιρός

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Καλλιάνος: Καθαρά βρετανικού τύπου ο καιρός



Για ένα δύσκολο τριήμερο προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος...


Ειδικότερα, ο κ. Καλλιάςνος επέστησε την προσοχή για σήμερα Τρίτη «στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα (μέχρι το ύψος της Κεντρικής Μακεδονίας) διότι θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις».

Σημειώνεται πως σε ισχύ βρίσκεται σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε από χθες η ΕΜΥ προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται τοπικά και από χαλαζοπτώσεις.

«Μην εφησυχάζετε, έρχεται δύσκολο τριήμερο.

- Την Τρίτη, προσοχή σας παρακαλώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα (μέχρι το ύψος της Κεντρικής Μακεδονίας) διότι θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις. Εστιάζω ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία, την Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο αλλά και την ορεινή δυτική Θεσσαλία.

- Βροχές θα εκδηλωθούν την προσεχή Τετάρτη από το μεσημέρι (ενδεικτικά) και έπειτα και στην Αττική. Δεν φαίνεται όμως κάτι ισχυρό. Καθαρά Βρετανικού τύπου καιρός θα είναι λογικά με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 22-23°C. Το Σ/Κ που μας πέρασε η μέγιστη στην Αθήνα έφτασε τους 36°C. Άρα πτώση κατά 13-14°C μέσα σε λίγα 24ωρα!

Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι οι βοριάδες που θα πνέουν στο νομό κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα αγγίζουν τα 6-7 και πιθανώς -τοπικά- ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Στερεώστε καλά τις γλάστρες σας στα μπαλκόνια, μην παρκάρετε κάτω από δέντρα ή κατασκευές που είναι ετοιμόρροπες και γενικά να είστε λίγο προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας με τα πόδια.

Όχι, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, αν αυτό ετοιμάζεστε να με ρωτήσετε, απλώς οφείλω να σας ενημερώσω για τις συνθήκες που θα επικρατούν σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και το νόμο Αττικής γενικότερα.

- Την Πέμπτη τα είστε προσεκτικοί όλοι εσείς που μένετε σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι αναμένονται ραγδαίες κατά τόπους βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων και ενδεχομένως ισχυρών ανέμων. Φαίνεται ότι θα έχει ιδιαίτερη δυναμική το σύστημα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο», ανέφερε ο μετεωρολόγος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!