tromaktiko: Πώς θα μάθετε το παιδί να τρώει νέα φαγητά

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πώς θα μάθετε το παιδί να τρώει νέα φαγητά



Η «γνωριμία» του παιδιού με νέες τροφές έχει δυσκολίες, με την έννοια ότι μπορεί να μην είναι της αρεσκείας του και να αντιδράσει. Είναι λοιπόν σημαντικός ο...
δικός σας χειρισμός στην προετοιμασία και τη διαχείριση του αρνητισμού του μικρού σας:

Αρχικά, πρέπει να είσαστε συνειδητοποιημένοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρέσουν στο παιδί όλες οι νέες τροφές και το μόνο που μένει να φανεί είναι πόσο δύσκολη θα σας κάνει τη ζωή.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να παραλείπετε τροφές που δεν είναι της αρεσκείας του μόνο και μόνο για να γλιτώσετε την γκρίνια του. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τρώει τα πάντα, με γνώμονα τη σωστή ανάπτυξή του.

Μην προδιαθέσετε αρνητικά το παιδί σας λίγο πριν δοκιμάσει ένα νέο φαγητό. Ακόμα κι αν θεωρείτε απίθανο να του αρέσουν, για παράδειγμα, οι μπάμιες κρατήστε μέσα σας τις αρνητικές σκέψεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα το επηρεάσετε σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να μη θέλει να το δει πάλι στα μάτια του!

Για όποια φαγητά δε θεωρείτε ότι είναι της αρεσκείας του, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάποια τρικ για να αλλάξετε λίγο τη γεύση τους ή δώστε τα στο παιδί σε μικρές ποσότητες μέχρι να τα συνηθίσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!