tromaktiko: Ο Τραμπ παραδέχτηκε την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ παραδέχτηκε την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία



Μέσω Twitter απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει αποκαλύψει πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον ρώσο...
υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα.

«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μία προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί), κάτι που έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα σχετικά με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων.

Οι λόγοι που το έκανα ήταν ανθρωπιστικοί, συν ότι ήθελα η Ρωσία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δύο μηνύματά του στο Twitter.

H εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη νυν και πρώην αμερικανούς αξιωματούχους, έγραψε χθες πως ο Ντόναλντ Τραμπ Τραμπ αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες που μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ ο Τραμπ είχαν παραχωρηθεί από έναν συνεργάτη των ΗΠΑ μέσω μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο συνεργάτης δεν είχε δώσει στην Ουάσιγκτον την άδεια να μοιραστεί το υλικό με τη Μόσχα, και η απόφαση του Τραμπ να το κάνει θέτει σε κίνδυνο τη συνεργασία ενός συμμάχου ο οποίος έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του ΙΚ, έγραψε η Post, επικαλούμενη τους αξιωματούχους ανώνυμα.

Κατά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ και τον Κίσλιακ, ο Τραμπ δεν ακολούθησε το επίσημο κείμενο και άρχισε να περιγράφει λεπτομέρειες για μια απειλή από το ΙΚ που αφορούσε τη χρήση των φορητών υπολογιστών (laptop) σε αεροπλάνα, είπαν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Αντιδρώντας στο άρθρο της εφημερίδας, ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τραμπ «επικίνδυνη» και «απερίσκεπτη», ενώ ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως πάρα πολύ ανησυχητικές αν ισχύουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!