tromaktiko: Γιατί δεν πρέπει να χάνεις ΠΟΤΕ τη ψυχραιμία σου στη δουλεια

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Γιατί δεν πρέπει να χάνεις ΠΟΤΕ τη ψυχραιμία σου στη δουλεια



Θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά και να έχεις επιρροή στη δουλειά σου; Τότε πρόσεξε ιδιαίτερα τις αντιδράσεις σου και μην παρασύρεσαι από τη συμπεριφορά των συναδέλφων σου...

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα για άνδρες και γυναίκες υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Ένας άνδρας που θα εκφράσει έντονα τον θυμό του θα ασκήσει πίεση κι επιρροή στους συναδέλφους του αλλά στην περίπτωση που μια γυναίκα έχει έκρηξη θυμού θα συμβεί το αντίθετο. Ενώ ο θυμός στα επαγγελματικά δίνει πόντους στους άντρες, στις γυναίκες κόβει πόντους.
Για τα συμπεράσματα αυτά λοιπόν, η μελέτη βασίστηκε στα στοιχεία και τις απαντήσεις 210 συμμετεχόντων στην έρευνα. Σε όλους δόθηκαν τα στοιχεία μιας δίκης για φόνο και τους ζητήθηκε να πουν αν συμφωνούν με την δικαστική απόφαση. Η μόνη διαφορά στα δεδομένα που δόθηκαν ήταν πως στη μία ομάδα ο ένορκος που διαφωνούσε με την ετυμηγορία ήταν άνδρας και στην άλλη γυναίκα.
Όπως φάνηκε η διαφωνία του άνδρα είχε μεγαλύτερη επιρροή στην τελική κρίση σε σχέση με τη γυναίκα, παρότι εξέφραζαν ακριβώς την ίδια άποψη. Όταν η διαφωνία ερχόταν από την πλευρά της γυναίκας, αυτό μεταφραζόταν ως συναισθηματισμός ή έκρηξη κι έτσι το επιχείρημα έχανε την επιρροή του. Αντίθετα στην περίπτωση που εκφραστής ακριβώς του ίσιου επιχειρήματος ήταν άνδρας, γινόταν αποδεκτό. 
Αντί η γνώμη των γυναικών να γίνεται σεβαστή, απορρίπτεται ως υπερβολικά συναισθηματική σημειώνουν οι μελετητές και τονίζουν πως η οργή βοηθά τους άνδρες να αποκτήσουν επιρροή αλλά στις γυναίκες οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!