tromaktiko: Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Τζέιμς Κόμεϊ στο FBI

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Τζέιμς Κόμεϊ στο FBI



Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ δήλωσε στον δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακαρία του CNN, ότι κατά την άποψή του...
θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας υποψήφιος ο οποίος «να θέλει» ν' αντικαταστήσει τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Βρίσκω όλο αυτό το ζήτημα που μας απασχόλησε για μία εβδομάδα να είναι ουσιαστικά προβληματικό και πολλαπλά ασαφές» δήλωσε ο Γούλσεϊ αναφερόμενος στην αποπομπή του Κόμεϊ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γούλσεϊ ήταν διευθυντής της CIA υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι του είχαν προκαλέσει έκπληξη αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον (τότε) διευθυντή του FBI Κόμεϊ να τον διαβεβαιώσει για την πίστη του στο πρόσωπό του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

«Αναφορικά με ζητήματα πίστης, είμαστε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οφείλουμε να είμαστε πιστοί στο σύνταγμα. Δεν είμαστε στην μεσαιωνική Αγγλία. Οι άνθρωποι δεν προσπαθούν σήμερα να οργανώσουν πραξικοπήματα», δήλωσε ο ίδιος στον Ζακαρία.

Σε ερώτηση για το πως θα απαντούσε ο ίδιος σε μια ερώτηση σχετικά με την πίστη του, σ' έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο Γούλσεϊ τόνισε ότι η απάντηση είναι απλή: «Νομίζω ότι η κατάλληλη απάντηση σε μια ερώτηση “Είσαι πιστός σε μένα;” Είναι: “Φυσικά, για όσο βρίσκεστε εντός του πλαισίου δράσης που σας ορίζει το σύνταγμα, κύριε πρόεδρε», ξεκαθάρισε ο Γούλσεϊ.

Ο Γούλσεϊ δήλωσε στον Ζακαρία, ότι σύμφωνα με την προσωπική του αντίληψη οι καλοί υποψήφιοι που θα μπορούσαν ν' αντικαταστήσουν τον Κόμεϊ θα είναι αρνητικοί ως προς την ανάληψη της ευθύνης διεύθυνσης του FBI: «Νομίζω ότι η εξεύρεση ενός καλού διευθυντή του FBI, που θα δεχτεί να λειτουργεί υπό τις συνθήκες που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα είναι δύσκολη», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!