tromaktiko: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει ίχνη τρομοκρατίας στη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει ίχνη τρομοκρατίας στη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο



Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη σύλληψη του 25χρονου δράστη...
To DNA και τα αποτυπώματα του 25χρονου αλλά και ο 27χρονος αδερφός του ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστείες και κατηγορηθεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ποινικά, ως μια αποτυχημένη ληστεία χρηματαποστολής, ωστόσο τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ενημερώνονται για τις εξελίξεις και προβαίνουν σε παράλληλη έρευνα.

Τα αποτυπώματα του 25χρονου προωθήθηκαν άμεσα στο αρμόδιο εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συγκριθούν με «ορφανά» γενετικά ευρήματα από τις 9 τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων επτά μηνών αλλά και με άλλα αταυτοποίητα σε παλαιότερες οικίες της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ενδεχομένως πρόκειται για ενέργεια μελών της νέας γενιάς της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ή τροφοδότες του… επαναστατικού ταμείου της εγχώριας νεοτρομοκρατίας.

«Καθαρό» ποινικό παρελθόν ο δράστης - Εντονα πολιτικοποιημένη η οικογένειά του

Ο 25χρονος δεν έχει καμία προσαγωγή παρά μόνο κάποιες συμμετοχές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πατέρας τους ήταν πρώην γνωστός συνδικαλιστής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος σε τοπική αυτοδιοίκηση και βουλευτικές εκλογές, ενώ και η μητέρα τους είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, αποσπασμένη υπάλληλος σε υπουργείο.

Στον εισαγγελέα ο ληστής

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, ενώ άφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής που διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!