tromaktiko: Στους δρόμους και τα Ιωάννινα ενάντια στο Νέο Μνημόνιο [photos+video]

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στους δρόμους και τα Ιωάννινα ενάντια στο Νέο Μνημόνιο [photos+video]



Κατέβασαν "ρολά" σήμερα και τα Ιωάννινα λόγω της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας ενάντια στα νέα δημοσιονομικά μέτρα του νέου μνημονίου που θα πλήξουν μισθωτούς,συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες...
Οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις[ΑΔΕΔΥ-Εργ.Κέντρο] ξεκίνησαν λίγο μετά τις 09.00 το πρωί για να ακολουθήσουν δυναμικές πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης .

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα ,ελεύθεροι επαγγελματίες ,επιστημονικοί φορείς,σωματεία ,συνδικάτα και συνταξιούχοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στα μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο το βράδυ απο την Ολομέλεια της Βουλής.



Oπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ "Η συμφωνία και τα μέτρα, που πρόκειται να ψηφιστούν , αποτελούν ακόμα μια προσπάθεια επιβολής του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου δόγματος σε μια κοινωνία, βαθιά πληγωμένη από την ανεργία, την ατελείωτη λιτότητα, την φτωχοποίηση ολοένα και πλατύτερων ομάδων, την αποσύνθεση των εργασιακών σχέσεων ..η δική μας απάντηση δίνεται μέσα απο τον δρόμο που γνωρίζουμε καλά, τις κινητοποιήσεις, που ανατρέπουν στην πράξη όλους τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς."





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!