tromaktiko: Scrambled eggs: το ένα και μοναδικό στοιχείο που θα τα ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Scrambled eggs: το ένα και μοναδικό στοιχείο που θα τα ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ



Μπορεί να τα έχεις δοκιμάσει σε πρωινό, σε brunch, σαν κυρίως γεύμα κ.ο.κ. Όποια κι αν είναι η ώρα της ημέρας...
που προτιμάς να τα γεύεσαι, δε γίνεται να μην παραδεχτείς ότι τα scrambled eggs είναι ένα απλό μεν, πεντανόστιμο δε γαστριμαργικό θαύμα.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις συναντήσει κι εσύ το ίδιο πρόβλημα: όταν τα τρως έξω είναι έτσι όπως ακριβώς τα θες, όταν όμως επιχειρείς να τα φτιάξεις μόνη σου κάτι πηγαίνει στραβά και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Όπως και τα περισσότερα φαγητά, έτσι και τα scrambled eggs έχουν ένα μικρό μυστικό που θα σε βοηθήσει να τα κάνεις όπως στα φέρνουν στο εστιατόριο που προτιμάς. Ποιο είναι αυτό; Ο χυμός πορτοκάλι.

Υλικά (για 2 μερίδες)
5 αυγά

2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας γάλα

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο γευστικό αλλά και λιπαρό αποτέλεσμα)

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

αλατοπίπερο στο τέλος

Εκτέλεση
Ανακατεύεις μαζί τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σχοινόπρασο για 3' ή μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώνεις το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και ρίχνεις το μείγμα των αυγών, το οποίο αφήνεις να πάρει μία βράση για περίπου 30''. Με μία ξύλινη κουτάλα (ή από καουτσούκ) σπρώξε το μέρος του μείγματος που έχει αρχίσει να ψήνεται προς τη μέση του σκεύους, ώστε να πάει το ωμό προς τις άκρες. Κατά τον ίδιο τρόπο συνέχισε έως ότου τα αυγά έχουν το χρώμα που θες.

Καλή όρεξη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!