tromaktiko: Χίος: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μεταναστών στη Σούδα [video]

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Χίος: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μεταναστών στη Σούδα [video]



Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου...
δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από κατανάλωση μερίδας κοτόπουλου το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα πρώτα συμπτώματα έγιναν αντιληπτά σε διάφορα άτομα περί τις 17:00 το απόγευμα που παρουσίασαν έντονη τάση προς εμετό και λιποθυμηκές τάσεις. Το πρώτο κρούσμα διαδέχθηκαν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια με αποτέλεσμα περί τις 21:00 της Τρίτης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά με δεκάδες άτομα από τον καταυλισμό της Σούδας, ανάμεσά τους και 7 μικρά παιδιά.

Όπως τόνισαν στο politischios.gr άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό, τόσο οι συνθήκες όσο και το φαγητό είναι άθλια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες οδηγούνται στο Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία στα περιστατικά παρά τον βαρύ φόρτο, έγινε γνωστό ότι προσήλθαν περί τα 35 άτομα στα οποία διαγνώστηκε τροφική δηλητηρίαση στα περισσότερα από αυτά.

Παράλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έλαβε δείγματα από τις συγκεκριμένες μερίδες προκειμένου να ελεγχθούν και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι το κύριο βάρος της μεταφοράς των ασθενών στο Νοσοκομείο σήκωσαν εθελοντές και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στον καταυλισμό ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων που έχει αναλάβει τη σίτιση στη Σούδα σε συνεργασία με τοπική ιδιωτική εταιρία.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!