tromaktiko: Τη Δευτέρα απολογούνται στον Ανακριτή τα 11 μέλη της σπείρας που γέμιζε τα στέκια τοξικομανών με χασίς και κοκαΐνη - Διανομέας καφέ ο ένας, από την Αλβανία το "κουμάντο"

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τη Δευτέρα απολογούνται στον Ανακριτή τα 11 μέλη της σπείρας που γέμιζε τα στέκια τοξικομανών με χασίς και κοκαΐνη - Διανομέας καφέ ο ένας, από την Αλβανία το "κουμάντο"



Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας οδηγήθηκαν το πρωί...
της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες στην Ηλεία.

Τα 11 συνολικά άτομα που συνελήφθησαν, παραπέμφθηκαν στη συνέχεια στον Ανακριτή Αμαλιάδας, στον οποίο και θα οδηγηθούν την Δευτέρα 12-6-2017 για να απολογηθούν.

Όπως έγραψε και χθες το tempo24.gr, εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε Αμαλιάδα και Αθήνα, συνολικά έντεκα μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα υπηκόους Αλβανίας (δυο 22χρονοι, δυο 26χρονοι και έξι ακόμα, ηλικίας 24, 25, 28, 33, 38 και 40 ετών) καθώς και για έναν 30χρονο ημεδαπό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μεταφοράς, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, 32χρονου υπηκόου Αλβανίας που βρίσκεται στη Χώρα του, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα δύο μέλη.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης, σε περισσότερους από ογδόντα τοξικομανείς στην Ηλεία.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης κατέχοντας διακριτούς ρόλους, ιεραρχική δομή και σύνθεση αναλάμβαναν τη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, ως εξής:

Ο 32χρονος αρχηγός είχε ορίσει υπεύθυνο στην Ελλάδα τον 24χρονο αδερφό του, ο οποίος και προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ

στη συνέχεια διέθετε τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στους χρήστες,

η μεταφορά της κοκαΐνης γινόταν από τον 33χρονο, ο οποίος μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την μετέφερε τμηματικά από την Αθήνα στην Ηλεία, ενώ η παραλαβή της γινόταν από τον 24χρονο,

ο 28χρονος και ο 22χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση της κάνναβης, τόσο στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όσο και σε άλλους χρήστες,

ο 24χρονος συγκέντρωνε τα χρήματα που αποκόμιζε από τη διακίνηση των ναρκωτικών και τα παρέδιδε σε ομοεθνή του, που αναζητείται, ο οποίος τα μετέφερε με αυτοκίνητο στον αρχηγό της οργάνωσης στην Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο ημεδαπό, σημειώνεται ότι εργαζόταν ως διανομέας σε καφετέρια (delivery) και μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες με το δίκυκλο, που εκτελούσε τις παραγγελίες, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και της σύλληψή τους, λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις καθώς στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, δηλωμένες σε τρίτα άτομα (αχυρανθρώπους – ghost persons), ενώ οι επικοινωνίες τους για τον καθορισμό των περαιτέρω λεπτομερειών (τιμή πώλησης, τρόπος διακίνησης) γίνονταν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στην Αμαλιάδα και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


(11) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένα σε ισάριθμα φιξάκια,

(56) γραμμάρια κάνναβης,

(17) ναρκωτικά δισκία,

(450) γραμμάρια λαθραίου καπνού,

Μια ράβδος

(3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

(2) αυτοκίνητα,

υδραυλική πρέσα, που χρησιμοποιούταν για την επεξεργασία και συσκευασία κοκαΐνης,

(21) κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των (2.680) ευρώ.

Τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της κατά το τελευταίο εξάμηνο, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε (150.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!