tromaktiko: Με ποινές κάθειρξης έως 15 χρόνια προειδοποιούν τα Εμιράτα για σχόλια υπέρ του Κατάρ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Με ποινές κάθειρξης έως 15 χρόνια προειδοποιούν τα Εμιράτα για σχόλια υπέρ του Κατάρ



Περεταίρω μέτρα εναντίον του Κατάρ είναι πιθανό να λάβουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περιλαμβανομένων νέων...
περιορισμών στις επιχειρήσεις, όπως δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της χώρας.

«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμοι, ότι οι πιο συνετοί θα επικρατήσουν και ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί», σημείωσε ο Άνουαρ Γκάργας, υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων.

Στο μεταξύ, οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς το Ντουμπάι ή το Αμπού Ντάμπι, διότι οι αρχές των ΗΑΕ τους έχουν απαγορεύσει να περνούν από τα αεροδρόμια της χώρας.

«Οι αλλοδαποί που ζουν στο Κατάρ και διαθέτουν βίζα παραμονής δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν βίζα στα Εμιράτα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Etihad.

Οι αρχές των ΗΑΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι υπήκοοι του Κατάρ δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα ή να περνούν από τους μεθοριακούς σταθμούς της. Οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να περνούν από τα αεροδρόμια των ΗΑΕ ακόμη και για να αλλάξουν αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα Εμιράτα προειδοποίησαν σήμερα ότι οποιοσδήποτε εκφραστεί θετικά απέναντι στο Κατάρ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριές ποινές κάθειρξης.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας των Εμιράτων υπογραμμίζει ότι όσοι χρησιμοποιήσουν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «για να εκφράσουν συμπάθεια προς το Κατάρ ή να επικρίνουν τα Εμιράτα ή τις άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα ενάντια στην κυβέρνηση του Κατάρ κινδυνεύουν με ποινές 3 έως 15 ετών κάθειρξη και με πρόστιμο τουλάχιστον 500.000 ντίρχαμ (120.800 ευρώ)».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!