tromaktiko: Μητσοτάκης: Να απολογηθεί ο Τσίπρας στη Βουλή γιατί άργησε 16 μήνες η συμφωνία

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης: Να απολογηθεί ο Τσίπρας στη Βουλή γιατί άργησε 16 μήνες η συμφωνία



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε καλεσμένος...
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και μίλησε για τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου καθώς και για τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στη χώρα και το πώς θα διαχειριστεί εκείνος και το κόμμα του μία ενδεχόμενη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά ανέφερε πως «μακάρι να βγει η χώρα στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος. Τέτοια δέσμευση είχαμε και το Νοέμβρη του 2012. Είναι όμως μόνο μία προφορική δέσμευση. Για να είναι ουσιαστική θα έπρεπε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό δεν διαφαίνεται πως θα συμβεί άμεσα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε μεταρρυθμιστική αξιοπιστία. Δεν την έχουμε αυτήν τη στιγμή. Εάν είχε τελειώσει η αξιολόγηση όταν το ζητούσαμε θα ήταν όλα καλύτερα. Γιατί άργησαν 16 μήνες; Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί στη Βουλή. Τότε δεν ζητούσαν πρόσθετα μέτρα οι δανειστές». Ενώ προσέθεσε πως τα μέτρα είναι δύσκολα σχολιάζοντας ότι «έχουμε πολύ δύσκολα μέτρα για το 2018 και το 2019. Θα χτυπηθούν οι Έλληνες από αυτά τα μέτρα με τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. Είμαστε καταδικασμένοι σε μία διαρκή λιτότητα. Δεν έχω δει χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα για 50 χρόνια. Ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτα για τη χώρα και συνεχίζει να κάνει κακό στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Σρόιτερ για το τι θα κάνει σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν απάντησε πως «τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για 5 χρόνια είναι υπερβολικά. Εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μεταρρυθμιστική αξιοπιστία. Κάτι δίνεις κάτι παίρνεις. Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συμμαζέματος του κράτους; Φυσικά και ναι. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και να φύγουν αρμοδιότητες πάνω από το Δημόσιο. Δεν έχω ταμπού και ας με λένε υπερβολικά φιλελεύθερο. Οι προσλήψεις στο Δημόσιο πρέπει να είναι 1 προς 5 για τα επόμενα 5 χρόνια και όχι προσλήψεις συμβασιούχων από τη πίσω πόρτα.

Τέλος, σχολίασε και το αν θα γίνουν απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα: «Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και έχω δεσμευτεί για αυτό αλλά θα προσλαμβάνουμε πού λιγότερους από αυτούς που φεύγουν. Αναλογία ένα προς πέντε».

Να μην γίνει η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων και θα ζητήσει όπως είπε από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς με τους οποίους θα συναντηθεί να μην προχωρήσουν σε αυτή την εκδήλωση. Το σκέφτηκα πολύ, είπε, σίγουρα θα ταράξω τα νερά αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέταια εκδήλωση στο χώρο των Εξαρχείων αλλά αντιθέτως πρέπει να γίνει μια αστυνομική επιχείρηση για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια αλλά τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί από αυτούς που πρέπει να τη δώσουν, ανέφερε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!