tromaktiko: Αν έχετε λιγούρες πριν τον ύπνο, φάτε αυτά τα 5 βραδινά σνακ και το λίπος στην κοιλιά σας θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αν έχετε λιγούρες πριν τον ύπνο, φάτε αυτά τα 5 βραδινά σνακ και το λίπος στην κοιλιά σας θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας



Είναι 11:00 και πάτε στο ψυγείο για να βρείτε ένα σνακ...
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θέλετε να καταστρέψετε τη διατροφή σας.

Γνωρίζατε ότι η στέρηση του σνακ μπορεί να είναι πραγματικά κακή για την υγεία σας;

Για αρχή, μια πεινασμένη κοιλιά είναι πιθανό να σας κάνει ανήσυχους, γεγονός που προκαλεί κακό πρότυπο ύπνου. Μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα μπορεί πραγματικά να αυξήσει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε βάρος. Ποιος θα πίστευε ότι το φαγητό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Εάν αυτός δεν ήταν αρκετός λόγος για να απολαύσετε ένα πρόγευμα πριν το βραδινό ύπνο, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η στέρηση ύπνου προκαλεί ορμόνες που σας κάνουν πιο πεινασμένους και είναι πιο πιθανό να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές φαγητού για πρωινό.

Πως να είναι το σνακ σας; Πρέπει να επιλέξετε ένα φαγητό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να διεγείρει τη σύνθεση πρωτεϊνών στο σώμα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών.

Εδώ είναι μερικά ιδανικά σνακ πριν τον ύπνο που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε τη γενική σας υγεία:

1. Γιαούρτι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι είναι τέλειο για φαγητό πριν από το κρεβάτι. Προτιμήστε χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, εάν θέλετε ακόμα περισσότερα οφέλη.

2. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή καλίου, η οποία είναι χαλαρωτική για τους μυς. Περιέχουν επίσης άλλα φυσικά βοηθήματα ύπνου και δεν έχουν πολλές θερμίδες.

3. Φιστικοβούτυρο σε φέτα ολικής αλέσεως

Αυτό είναι ένα ιδανικό σνακ αφού είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνες και ένα αμινοξύ που λειτουργεί ως βοηθός ύπνου.

4. Αμύγδαλα

Το σνακ σε αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια είναι μια μεγάλη ιδέα αν είστε ακριβώς έτοιμοι να κοιμηθείτε. Όχι μόνο περιέχουν πρωτεΐνες, αλλά είναι επίσης υψηλές σε μαγνήσιο: μια μεγάλη φυσική βοήθεια ύπνου!

5. Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα θεωρείται ως μια ανθυγιεινή απόλαυση, αλλά η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με περιεκτικότητα σε κακάο 70% ή περισσότερο, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σεροτονίνης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.



Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το φαγητό στις κατάλληλες στιγμές είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τρώτε. Το δυσάρεστο συναίσθημα της πείνας μπορεί να σας πλήξει όλη τη νύχτα και να προκαλέσει ακανόνιστους ρυθμούς ύπνου.

Ένα μικρό σνακ μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και να χάσετε βάρος, αρκεί να μην είναι υψηλό σε λιπαρά και ζάχαρη. Αν δεν είστε σίγουροι ποια τρόφιμα είναι κατάλληλα, σκεφτείτε απλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που δεν είναι δύσκολο να χωνέψουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!