tromaktiko: Πενθεί όλη η Υφήλιος για την τραγωδία στην Πορτογαλία - Τουλάχιστον 62 νεκροί από τη φονική φωτιά

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Πενθεί όλη η Υφήλιος για την τραγωδία στην Πορτογαλία - Τουλάχιστον 62 νεκροί από τη φονική φωτιά



-EIKONEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ-
Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην περιοχή Λεϊρία. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ξεπερνούν τους 62 ενώ οι τραυματίες τους 50, μεταξύ αυτών και πολλοί πυροσβέστες...


Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία.

Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Δυστυχώς αυτή φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε δασικές πυρκαγιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, είπε ο ίδιος.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία μεταδίδουν ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου παρότι 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã, μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οκτάχρονη, η οποία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα.

Στην Πορτογαλία επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40°C σε κάποιες περιοχές.












Διαβάστε και αυτό: 

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 57 έως τώρα νεκροί από φωτιά σε δάσος [photos - video]

Η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες, Σάββατο 17.06.2017, στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 57 ανθρώπων. Το πόσο γρήγορα αυξάνεται ο κατάλογος των νεκρών είναι συγκλονιστικό...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!