tromaktiko: Εκτός εταιρείας οι υπέρβαροι αεροσυνοδοί της Air India

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εκτός εταιρείας οι υπέρβαροι αεροσυνοδοί της Air India



Η αεροπορική εταιρεία Air India απομακρύνει γύρω στους 130 αεροσυνοδούς γιατί είναι υπέρβαροι...


Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Times Live η εταιρεία από πέρσι έστειλε προειδοποιήσεις σε 600 από τους 3,500 υπαλλήλους της που εργοδοτούνταν ως πλήρωμα καμπίνας ότι έπρεπε να χάσουν βάρος διαφορετικά θα μεταφέρονταν σε άλλα πόστα στο έδαφος.

Τώρα η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει την απομάκρυνση 130 υπαλλήλων της γιατί από εξετάσεις που έκανε ο δείκτης μάζας του σώματός τους παραμένει πάνω από το προκαθορισμένο όριο.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι για γυναίκες αεροσυνοδούς ο κανονικός δείκτης μάζας σώματος είναι μεταξύ 18 και 22 . Από 22-27 τα άτομα θεωρούνται υπέρβαρα και για τιμές πέραν του 27 είναι παχύσαρκα.  Για τους άνδρες οι αριθμοί είναι από 18-25, 25-30 και 30 και άνω.

Σύμφωνα πάντως με το Σχέδιο Υγείας της χώρας, υγιή άτομα θεωρούνται όσα έχουν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 24,9.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία έγιναν πέρσι συστάσεις και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι επαναξιολογήθηκαν φέτος και δεν πληρούν τα κριτήρια. Δυστυχώς , είπε εκπρόσωπος της εταιρείας, όσοι έχουν κακή φυσική κατάσταση δεν μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air India λαμβάνει παρόμοια μέτρα. Το 2009, 10 αεροσυνοδοί είχαν χάσει τη δουλειά τους γιατί απέτυχαν να αδυνατίσουν.

Το 2013 η Air India ανακοίνωσε ότι με την εργοδότηση γυναικών αεροσυνοδών η εταιρεία κερδίζει γύρω στις 329,000 στερλίνες το έτος γιατί ακριβώς ζυγίζουν λιγότερο.

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πληρωμάτων Καμπίνας δήλωσε ότι η απομάκρυνση 130 υπαλλήλων είναι `γελοία`.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!