tromaktiko: Τι μπορείς να ξεφορτωθείς χωρίς δεύτερη σκέψη

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τι μπορείς να ξεφορτωθείς χωρίς δεύτερη σκέψη



Νέα χρονιά, νέα αρχή. Ο χρόνος που ξεκινάει μοιάζει με λευκή σελίδα...
Μπορείς να τη γεμίσεις με όμορφες αναμνήσεις, καινούργιες συνήθειες, αξέχαστες εμπειρίες.

Τίποτα δεν σε σταματά. Πριν κάνεις τη λίστα με όλους τους στόχους που θες να πετύχεις φέτος (μερικές φορές βοηθάει), κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και κοίτα γύρω σου. Τι δεν χρειάζεσαι;

Όπως οι ζωές μας, έτσι και τα σπίτια μας χρειάζονται να ξεφορτωθούν ό,τι τα βαραίνει για να αρχίσουν δυναμικά ένα νέο ξεκίνημα. Για αυτό φτιάξαμε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πιθανότατα δεν χρειάζεσαι πια. Δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν χώρο ή να παραμένουν αχρησιμοποίητα, ειδικά αν κάποιος εκεί έξω τα χρειάζεται.
 
1. Κούπες

Μαζεύω κούπες μετά μανίας. Φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη. Έχω κούπες σχεδόν από κάθε πόλη που έχω ταξιδέψει, κούπες που μου γυάλισαν και κούπες από φίλους που γνωρίζοντας το κουσούρι μου, μου χάρισαν ακόμα μία (ή και δύο). Το αποτέλεσμα: πάνω από 30 κούπες προσπαθούν να χωρέσουν στο ντουλάπι της κουζίνας. Η πικρή αλήθεια: έχω μόνο μία αγαπημένη και αυτή χρησιμοποιώ καθημερινά. Χαρίζω τις υπόλοιπες.

2. Σαμπουάν σε μίνι συσκευασία

Ξέρεις πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Ακριβώς. Για όλα αυτά τα μπουκαλάκια που έχεις βουτήξει κατά καιρούς από ξενοδοχεία. Σαμπουάν, σαπουνάκια, αφρόλουτρα και κρέμες σώματος, που φτάνουν για δυο ζωές. Ή ξεκινάς να τα χρησιμοποιείς ή τα ξεφορτώνεσαι αμέσως.

3. Φάρμακα

Πάω στοίχημα ότι έχεις ένα ντουλάπι γεμάτο με φάρμακα. Στοιχηματίζω επίσης ότι τα μισά έχουν λήξει και τα άλλα μισά δεν έχεις απολύτως καμία ιδέα σε τι χρησιμεύουν. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

4. Παλιά περιοδικά

Αν τα κρατάς για να τα ξαναδιαβάσεις αργότερα, να ξέρεις ότι αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί ποτέ. Αν πάλι τα κρατάς γιατί κάπου είδες μία κατασκευή από χαρτί που σου άρεσε, δεν θα μπω εμπόδιο στη δημιουργικότητά σου. Θα σου πω όμως πως τρία είναι αρκετά. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ανακύκλωση.

5. Ρούχα

Η ντουλάπα σου αγκομαχάει, και εσύ ακόμα δεν μπορείς να πάρεις απόφαση να διώξεις το τζιν που φόραγες στη δευτέρα λυκείου. Ο κανόνας λέει ότι αν δεν έχεις φορέσει κάτι για πάνω από δύο χρόνια, μάλλον ανήκει στην ντουλάπα κάποιου άλλου.


6. Αξεσουάρ

Τσάντες, τσαντάκια, κοσμήματα, ζώνες και φουλάρια. Αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και ένα χρόνο σημαίνει ότι απλά δεν σου αρέσουν. Χάρισέ τα. Δενόμαστε συναισθηματικά με ανθρώπους, όχι με πράγματα.

7. Κατάλογοι για delivery

Δέκα μενού για κινέζικο, που δεν τρως, δυο-τρία από σουβλατζίδικα που έχουν κλείσει, και αναρίθμητα φυλλάδια από πιτσαρίες. Το συρτάρι που κρατάς όλα αυτά (όλοι έχουμε ένα τέτοιο), χρειάζεται ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Άλλωστε νομίζω ότι μέσα στους στόχους σου για τη νέα χρονιά είναι και το να μάθεις να μαγειρεύεις (κι αν αυτό δεν συμβεί, πάντα υπάρχει το online delivery).

8. Πλαστικές και χάρτινες σακούλες

Μην τις λυπάσαι, θα πολλαπλασιαστούν πάλι σε χρόνο ντετέ. Στο υπογράφω.

BONUS+1: DVD που δεν θα ξαναδείς

Αλήθεια πόσα έχεις μαζέψει από δαύτα; Δεν θα σπαταλήσεις το χρόνο σου για να τα δεις δεύτερη φορά, μη σπαταλάς ούτε το χώρο σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!