tromaktiko: Σεισμός Μυτιλήνη: Εξοργίζει η αναλγησία του κράτους: Ο τραυματισμένος σύζυγος της νεκρής πήγε στο ΚΑΤ με δανεικά [video]

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σεισμός Μυτιλήνη: Εξοργίζει η αναλγησία του κράτους: Ο τραυματισμένος σύζυγος της νεκρής πήγε στο ΚΑΤ με δανεικά [video]



Φαίνεται απίστευτο, κι όμως συνέβη...
Ο βαριά τραυματισμένος σύζυγος της γυναίκας, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού στη Μυτιλήνη το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε μόνος και αβοήθητος στον Πειραιά.

Όπως είπε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από φίλους και συγχωριανούς του για να μπορέσει να αγοράσει το εισιτήριο του πλοίου και ύστερα από δέκα ώρες, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί – και ενώ έχει υποστεί αποκόλληση ποδιού από τη λεκάνη - περίμενε περισσότερο από μία ώρα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει...!


Ο Γιώργος Βαληλής μίλησε στον ΑΝΤ1 λίγο πριν μπει στο χειρουργείο: “Με τις πιτζάμες με βάλανε, τώρα βγήκα από τα μπάζα, τώρα μου βγάλανε το σεντόνι από τα μπάζα, εδώ στο ΚΑΤ...
Μου έβγαλαν εισιτήριο. Δεν είχαμε τίποτα. Οι φίλου μου, οι γνωστοί μου, λέω “λεφτά, δεν έχω λεφτά. Ό,τι είχα, βούλιαξαν μέσα στο σπίτι μου. Και δεν είχα. Εδώ τώρα, όσοι με επισκέπτονται ευτυχώς, οι συγχωριανοί μου, βοηθάνε...
Δεν θα μπορούσε η πολιτεία να διαθέσει μια καμπίνα δίκλινη να μεταφερθώ δωρεάν; Ή δεν της περίσσευε;”.



Στο μεταξύ, 246 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου από τις μέχρι στιγμή αυτοψίες που έφτασαν τις 583 από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 5 το απόγευμα.
337 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα. Ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και αποδίδεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών που έστειλε στο νησί το υπουργείο.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό, στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία- λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί οι κατοικίες στον οικισμό της Βρίσας και της υφιστάμενης επικινδυνότητας- απαγορεύεται η επίσκεψη - κίνηση εντός του οικισμού, πλην των ειδικών συνεργείων καταγραφής των ζημιών καθώς και υπαλλήλων των αρμοδίων φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη και την παροχή βοήθειας.
Η πρόσβαση των κατοίκων στον οικισμό θα είναι ελεγχόμενη και θα επιτρέπεται μόνο για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με τη συνοδεία των αρμοδίων οργάνων (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Μηχανικοί, Ομάδες Διάσωσης), με καταγραφή του ονόματος κατά τις ώρες εισόδου και εξόδου, από τις 8.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί και από τις 17.30 μέχρι τις 19.30. Η πρόσβαση θα πραγματοποιείται μόνο μέσω των δυο βασικών οδικών αρτηριών που οδηγούν στον οικισμό.
Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας θα τοιχοκολληθεί σε εμφανή σημεία στις εισόδους που οδηγούν στον οικισμό, στους χώρους φιλοξενίας και σε χωριά και δημοτικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής προς ενημέρωση των πολιτών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!