tromaktiko: Μήνυμα αλληλεγγύης για τα παιδιά όλου του κόσμου από Κρητικούς μαθητές

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μήνυμα αλληλεγγύης για τα παιδιά όλου του κόσμου από Κρητικούς μαθητές



Η ταινία συγκεκριμένα,απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μυθοπλασία στα πλαίσια του 7ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους «Cinema... διάβασες;»...
Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς, αγκαλιάζοντας τα παιδιά όλου του κόσμου, στέλνουν από την Κρήτη μαθητές γυμνασίου με την ταινία τους "Η Εσμιγια",η οποία και κατέκτησε διεθνή "πρωτιά", μια μεγάλη διάκριση που τιμά και προβάλλει το νησι μας,και τους ανθρώπους του.

Η ταινία συγκεκριμένα,απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μυθοπλασία στα πλαίσια του 7ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους «Cinema... διάβασες;» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες στο ίδρυμα "Μιχάλη Κακογιάννη." Η Βραβευμένη ταινία στην συνέχεια σε πρώτη προβολή, παρουσιάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές και τους καθηγητές τους σε δημόσια εκδήλωση στo "Τεχνόπολις" του Ηρακλείου παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτακη και πλήθους πολιτών,γονιών, παιδιών και καθηγητών οι οποίοι έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στους μαθητές για την διεθνή τους διάκριση χειροκροτώντας τους παράλληλα θερμά.

Η ταινία ,όπως έγινε γνωστό, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Αγωγή Υγείας ''Όλοι ίδιοι...Όλοι διαφορετικοί' μέσα από την οποία οι μαθητές κατάφεραν να στείλουν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης αγκαλιάζοντας τα παιδιά όλου του κόσμου.

Δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι μαθητές των τμημάτων ένταξης του 6ου Γυμνασίου: Δρακάκη Ελευθερία, Ζέη Μαρία, Ζαχαριουδάκη Δημήτρη, Παντερή Χριστόφορο, Παπαγιαννάκη Θένια, Παχάκη Εμμανουήλ και Σκουτέλη Ιωσήφ. Την σκηνοθεσία της ταινίας συνυπογράφουν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Καπελλάκη Ιωάννα, Οικονομοπούλου Κωνσταντίνα και Παπαιωάννου Διονυσία σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή Βασίλη Τσαγκαράκη. Επιπλέον, την προσπάθεια των μαθητών στήριξαν οι Κασαπάκης Μάνος και Κτιστάκης Άλεξ στη λήψη και το μοντάζ. Σημαντική ήταν η συμβολή του δασκάλου κρητικών και παραδοσιακών χορών Παπαδάκη Κων/νου καθώς και της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Καλογερίδη. Την ταινία "έντυσε "η ξεχωριστή μουσική του κρητικού Δημιουργού Γιώργη Μανωλάκη. Την ταινία στήριξαν θερμά η διευθύντρια του σχολείου κα Κολυβακη- Περβολαράκη Αικατερίνη, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε και η προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παρακολούθησε στην κατάμεστη από κόσμο κινηματογραφική αίθουσα του "Τεχνόπολις" την βραβευμένη ταινία, δήλωσε εντυπωσιασμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος για το σημαντικό αποτέλεσμα,δίδοντας δημόσια τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά και τους καθηγητές για την διεθνή τους επιτυχία, χαιρετώντας τους όλους ένα-ένα προσωπικά."Σας καμαρώνουμε,σας συγχαίρουμε,νιώθουμε όλοι υπερήφανοι για την μεγάλη σας επιτυχία,για το δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης που στέλνετε μέσω της βραβευμένης σας ταινίας στα παιδιά όλου του κόσμου που ζουν μέσα στον κίνδυνο και έχουν ανάγκη άμεσα την αγάπη μας"δηλωςε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτακης. Η Περιφέρεια, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης,στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση αλληλεγγύης,και κοινωνικής στήριξης ευπαθών ομάδων, ενώ παρότρυνε μαθητές και καθηγητές να συνεχίσουν την προσπάθεια λέγοντας ότι θα έχουν την στήριξη της Περιφέρειας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης καθηγητές ,μαθητές και γονείς ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτακη, ο δε Θοδωρής Δουλουμπέκης, εκ των συντελεστών της ταινίας και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του μηνύματος των μαθητών. Παράλληλα ο κ Δουλουμπεκης στην ομιλία του θύμισε σε όλους ότι ο πολιτισμός της Κρήτης και της Ευρώπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την "ανοιχτότητα"στο διαφορετικό καθώς η Κρήτη ,όπως είπε "έκανε βασίλισσα της και η Ευρώπη σύμβολο της μια όχι κατ’επιλογήν μετανάστρια από την Ασία". Στη συνέχεια αποσαφήνισε μύθους που σχετίζονται με το προσφυγικό τονίζοντας , ότι ,είναι σημαντικό που τα παιδιά και οι καθηγητές τους στέλνουν μέσα από ένα πολιτισμικό έργο αυτό το έντονο μήνυμα αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα που αναμένεται να υποδεχτεί και το Νησί μας.






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!