tromaktiko: Δες γιατί πρέπει να βουρτσίζεις και τη γλώσσα σου

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δες γιατί πρέπει να βουρτσίζεις και τη γλώσσα σου



1. Ξεφορτώνεσαι τα βακτήρια και την κακή αναπνοή...

Αν το στόμα σου μυρίζει τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ξεκινήσεις να πλένεις τη γλώσσα σου ώστε να ξεφορτωθείς τα βακτήρια που την προκαλούν. Σύμφωνα με την Dental Care Partnership, το μεγαλύτερο ποσοστό βακτηρίων συγκεντρώνεται στην επιφάνεια της γλώσσα μας και όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου τα μεταφέρεις ΟΛΑ εκεί. Φανταστικό;



2. Εμποδίζει την ανάπτυξη της πλάκας
Όπως είπαμε και πριν, όταν δεν πλένεις τη γλώσσα σου τα βακτήρια μένουν εκεί και μεταφέρονται στα δόντια σου με αποτέλεσμα να προκαλείται τερηδόνα και πλάκα. Αν λοιπόν δεν θέλεις να κάνεις σφράγισμα, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.



3. Διατηρεί υγιές το στομάχι σου
Αν έχεις πρόβλημα με δυσπεψία τότε το σωστό βούρτσισμα της γλώσσας μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, καθώς τα βακτήρια που είπαμε νωρίτερα ταξιδεύουν μέχρι το στομάχι σου και διαταράσσουν τη λειτουργία του. Για να αποφύγεις λοιπόν την καούρα φρόντισε να βουρτσίζεις το πρωί τα δόντια και τη γλώσσα ώστε όταν πιεις νερό ή καφέ να μην τα στείλεις απευθείας στο στομάχι σου.



4. Βοηθάει το ανοσοποιητικό σου
Όταν λοιπόν βουρτσίζεις τη γλώσσα σου απομακρύνεις τα βακτήρια, τα οποία μπορεί να κουβαλάνε ιούς και στοματίτιδες. Σε περίπτωση, λοιπόν, που νιώθεις το λαιμό σου ερεθισμένο πλύνε καλά τα δόντια και τη γλώσσα, ξέπλυνε το στόμα σου με στοματικό διάλυμα ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν θα κολλήσεις τίποτα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!