tromaktiko: Αυτοί είναι δυο εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αυτοί είναι δυο εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο



Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε δύο από τους δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου. Όπως μεταδίδει το...
βρετανικό δίκτυο BBC, ο ένας δράστης είναι ο 27χρονος Κουράμ Μπατ.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν.

Την ίδια ώρα, ένας από τους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ένας «συμπαθητικός» πατέρας δύο πολύ μικρών παιδιών, ο οποίος «ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά και δεν φερόταν όπως συνήθως», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γείτονές του.

Οι τρεις δράστες της επίθεσης του Σαββάτου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, σκοτώθηκαν από την αστυνομία. Η φωτογραφία ενός εξ αυτών, που παρουσιάστηκε ως ο επικεφαλής τους, βρίσκεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο πολλών βρετανικών εφημερίδων.

Φαίνεται ένας γενειοφόρος άνδρας, με το κεφάλι ξυρισμένο, να κείτεται στο έδαφος αφού σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας. Φορά ένα παντελόνι παραλλαγής και κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά, που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έχει ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να μην αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς του για να μην βλάψουν τις έρευνες.

«Ονομάζεται Αμπντούλ, τον φωνάζαμε Αμπς στο γυμναστήριο της γειτονιάς», δήλωσε ο Μάικλ Μίμπο, ένας νεαρός που ζει στην πολυεθνική συνοικία Μπάρκινγκ, όπου η αστυνομία έχει κάνει πολλές συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμπντούλ κατάγεται από την ινδική υποήπειρο.

Ο Σαλαχουντίν, ένας 40χρονος δάσκαλος οδήγησης, θυμάται τον Αμπντούλ καλά: «Τον βλέπαμε συχνά. Ήταν συμπαθητικός, όμως ξαφνικά άλλαξε συνήθειες. Δεν συμπεριφερόταν όπως παλιά. Δεν ήταν επιθετικός, αλλά τώρα τελευταία, αν και στο παρελθόν ήταν πολύ ομιλητικός, δεν έλεγε τίποτα περισσότερο από “καλημέρα, γεια σας”».

«Είχε δύο παιδιά, το ένα περίπου τριών ετών και μία μικρή κόρη που γεννήθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες», πρόσθεσε σημειώνοντας πως ήταν κάτι που τους προβλημάτιζε.

Είχε μετακομίσει στη συνοικία αυτή, όπου ζουν κυρίως οικογένειες εργατών, «πριν περίπου έναν χρόνο» και ήταν ένας άνθρωπος «που αγαπούσε τα παιδιά» και «έπαιζε ποδόσφαιρο στο πάρκο», εξήγησε ο Σαλαχουντίν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε χθες Κυριακή 12 συλλήψεις στο Μπάρκινγκ και «σε έναν συγκεκριμένο αριθμό» σήμερα στη διάρκεια δύο νέων ερευνών στο Νιούχαμ και το Μπάρκινγκ.

Χθες συνελήφθησαν επτά γυναίκες και πέντε άνδρες ηλικίας 19 με 60 ετών. Ένας άνδρας 55 ετών αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!