tromaktiko: Ενότητα ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου ζητά ο Τράμπ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ενότητα ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου ζητά ο Τράμπ



Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν χθες και τόνισε...
την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου, είπε ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου, μετά την απόφαση των αραβικών κρατών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

«Το μήνυμά του ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα στην περιοχή για να πολεμίσουμε την εξεμιστρική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας παραμένει ότι οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω «διαλόγου», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία και το Ιράν, σε μια πρωτόγνωρη διπλωματική κρίση στις σχέσεις των Αραβικών χωρών του Κόλπου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!