tromaktiko: Επιτέθηκαν σε δικαστικό υπάλληλο στα Χανιά - Επιστολή αγανάκτησης

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Επιτέθηκαν σε δικαστικό υπάλληλο στα Χανιά - Επιστολή αγανάκτησης



Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις σε δικαστικούς υπαλλήλους από πολίτες στα Χανιά...


Με μια επιστολή που ξεχειλίζει από αγανάκτιση για τις λεκτικές επιθέσεις και τις απειλές που δέχονται δικαστικοί υπάλληλοι στα Χανιά, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τα φαινόμενα αυτά που όπως υποστηρίζουν είναι πλέον σχεδόν καθημερινά.

Το ψήφισμα του συλλόγου εκδόθηκε με αφορμή το περιστατικό οξύτατης φραστικής επίθεσης και απειλής που δέχτηκε μια από τις Γραμματείς του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Χανίων από μια πολίτη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το ψήφισμα - καταγγελία του Συλλόγου:

"Την 13η Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, μια εκ των Γραμματέων του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Χανίων υπέστη εξύβριση με ακατανόμαστες φράσεις, απειλή αλλά και απρόκλητη επίθεση από μια πολίτη επειδή ζήτησε να της χορηγηθεί αντίγραφο απόφασης υπόθεσής της που είχε εκδικαστεί την προηγούμενη ημέρα και η γραμματέας της απάντησε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Λόγω του επεισοδίου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και διακοπή των εργασιών του γραφείου, αφού η πολίτης βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση. Όπως είναι φυσικό, η συνάδελφος φοβήθηκε για την σωματική της ακεραιότητα αλλά και προσβλήθηκε από τα εξυβριστικά λόγια που της απεύθυνε η πολίτης.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια επεισόδια στα Δικαστήρια των Χανίων τόσο στα γραφεία όσο και στις έδρες, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δικών, με «θύματα» δικαστικούς υπαλλήλους. Δυστυχώς η αστυνομική φύλαξη του κτιρίου είναι τόσο ελλιπής, ακόμα και σε ημέρες συνεδρίασης σοβαρών ποινικών δικαστηρίων όπου υπάρχει εκ προοιμίου σοβαρή πιθανότητα πρόκλησης επεισοδίων, που μας κάνει να αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι.

Αλλά και το ίδιο το κτίριο, λόγω της ιδιομορφίας του (πολλές είσοδοι-έξοδοι και δαιδαλώδης διαρρύθμιση) είναι  πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια τόσο στους εργαζόμενους (δικαστές, υπαλλήλους, δικηγόρους) όσο και στο κοινό που παρευρίσκεται καθημερινά σ’ αυτό. Είναι γεγονός ότι απέχει πολύ από την ικανοποίηση των σύγχρονων εργασιακών αναγκών.

Κατανοούμε ότι λόγω της δύσκολης πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και πολύ συχνά κάποιοι παρεκτρέπονται αποδίδοντας άδικα ευθύνες σε άτομα ή ομάδες που δεν φέρουν καμία ευθύνη. Έχουμε κάθε καλή διάθεση να δείξουμε ανοχή και κατανόηση διότι δεν βρισκόμαστε εκτός κοινωνίας, αντίθετα κι εμείς υφιστάμεθα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όπως η πλειοψηφία των πολιτών. Όμως όλα έχουν ένα όριο. Και δυστυχώς πολύ συχνά αυτό το όριο καταστρατηγείται.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο φαινόμενα απειλών, εξυβρίσεων και κινδύνου της σωματικής μας ακεραιότητας όταν μάλιστα είμαστε ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους κλάδους του Δημόσιου Τομέα. Δηλώνουμε επίσης ότι πλέον ο Σύλλογος μας θα επεμβαίνει δυναμικά σε κάθε παρόμοιο επεισόδιο.

Ζητούμε την έμπρακτη προστασία Δικαστών και Εισαγγελέων προς τον σκοπό του περιορισμού παρόμοιων φαινομένων αλλά και τη συμπαράσταση  του κόσμου ώστε να μπορούμε με αξιοπρέπεια αλλά και με ένα στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας να εκτελούμε τα καθήκοντά μας"
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!