tromaktiko: Μας τρολάρει ο Τσακαλώτος: "Ας ψηφίσουμε τώρα τα μέτρα και μετά ας πάμε στο..."

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μας τρολάρει ο Τσακαλώτος: "Ας ψηφίσουμε τώρα τα μέτρα και μετά ας πάμε στο..."



Πιεσμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή... απευθύνοντας μήνυμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τα μέτρα για να μην επαληθευτούν δυσοίωνα σενάρια.
«Ο μεγάλος κίνδυνος στην διαπραγμάτευση είναι ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ενιαίοι» είπε ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, και αναφέρθηκε στη διελκυνστίνδα μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων.

«Αυτό που ζητώ από το κοινοβούλιο είναι να μας δώσει την δυνατότητα να υπάρξει η συζήτηση για το χρέος», πρόσθεσε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι υπάρχει επιτροπεία της κυβέρνησης, λέγοντας «αυτή την επιτήρηση, την επιτροπεία έχουμε κάνει προσπάθεια να την αμβλύνουμε, με τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε».

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί πως για όλα αυτά τα μέτρα τα οποία υποχρεώνεται η Ελλάδα να λάβει, θα μπορούσε στο μέλλον να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

«Διατηρούμε κάθε διακριτική ευχέρεια ακόμη και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο να προσφύγουμε, για θεσμούς που πάνε πέρα από ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε.

Αναφερόμενος στο γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση του ΔΝΤ στη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Μαΐου είπε μεταξύ άλλων: «Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι το ΔΝΤ έλεγε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εμείς θεωρήσαμε ότι αυτή είναι πολύ παράξενη θέση γιατί όταν διαπραγματεύεσαι με μια χώρα και βάζεις 1% ανάπτυξη για 50 χρόνια, τι νόημα έχει να λες ότι οι όροι που βάζεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!