tromaktiko: Αχαΐα - ΕΛ.ΑΣ: Αντιδράσεις από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την αναδιάρθρωση - "Άλλαξε ο Μανωλιός και.."

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Αχαΐα - ΕΛ.ΑΣ: Αντιδράσεις από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την αναδιάρθρωση - "Άλλαξε ο Μανωλιός και.."



Στα «όπλα» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας της... Διεύθυνσης Αστυνομίας του Νομού, βάσει του οποίου καταργούνται δυο αστυνομικά τμήματα στην Πάτρα (4ο και 5ο), το αυτοτελές Τμήμα της Τροχαίας Αιγίου και συστήνεται Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

«Για αναδιάρθωση εσωτερικής κατανάλωσης», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας μιλώντας στο tempo24.gr, προσθέτοντας "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς".



“Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για εξοικονόμηση πόρων, είναι επικοινωνιακά τρικ, δεν έχουν να προσδώσουν σε τίποτα, δεδομένου πως η αστυνομική δύναμη παραμένει ως έχει αριθμητικά και δεν ενισχύεται», δηλώνει ο κ. Τσεκούρας για να προσθέσει «Από την υπάρχουσα δύναμη θα λειτουργήσει η νεοσύστατη υπηρεσία του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας».

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΧΘΟΦΟΡΟΙ

Για προχειρότητα στην μεταφορά προσωπικού και αρχείου των καταργηθέντων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στις υπάρχουσες, μιλά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι υποδομές υποδοχής του προσωπικού δεν είναι οι προβλεπόμενες. Σε επίπεδο Αχαΐας η Κυβέρνηση, αλλά και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν είχαν κάνει καμία πρόβλεψη και μελέτη για την εξασφάλιση της οικονομικής δαπάνης που απαιτείτο για την μεταφορά των αρχείων και του υλικού της ΕΛ.ΑΣ στις νεοσύστατες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα.

«Με μηδαμινό κόστος υλοποιήθηκε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, αφού οι Αστυνομικοί μετατράπηκαν σε αχθοφόρους εργάτες , μεταφέροντας με τα περιπολικά υπηρεσιακά έγγραφα και υλικό», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.



Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, θα λειτουργούν οι εξής Αστυνομικές Υπηρεσίες :

Το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, θα λειτουργούν στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού αριθμός 95.

Το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στο υφιστάμενο κτίριο, στην οδό Πανεπιστημίου, αριθμός 138.

Το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου Ολυμπιάδος και Νικοπόλεως.

Το Γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας θα λειτουργεί στην οδό Πανεπιστημίου αριθμός 138 και θα υπάγεται διοικητικά στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και θα λειτουργεί στην οδό Σολωμού, αριθμός 26 στο Αίγιο, ενώ εσωτερικά θα λειτουργεί σε αυτό και Γραφείο Τροχαίας.

Το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, μετονομάζεται σε Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας και θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου και θα λειτουργεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χαλανδρίτσας του ομώνυμου Δήμου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας και θα λειτουργεί στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Μαχαίρα στην Κάτω Αχαΐα.

Ιδρύεται Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, το οποίο θα συστεγάζεται με το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και θα στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας μετονομάζεται σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αχαΐας και θα λειτουργεί στον Άγιο Αθανάσιο Αιγίου.

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών θα λειτουργεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Τα Αστυνομικά Τμήματα Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Ακράτας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών, παραμένουν χωρίς καμία μεταβολή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας, με το νέο οργανόγραμμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!