tromaktiko: Τσακαλώτος: Μεγαλύτερη σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος αλλά δεν είναι επαρκής...

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τσακαλώτος: Μεγαλύτερη σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος αλλά δεν είναι επαρκής...



Η σαφήνεια για το χρέος «ίσως να μην είναι επαρκής» με βάση...
τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών - Χουλιαράκης: Δεν θα χρειαστούμε πρόσβαση στο χρηματοδοτικό φάκελο του ΔΝΤ

Στην επίτευξη μεγαλύτερης σαφήνειας στα μέτρα για το χρέος στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup.

«Είναι αυτή η σαφήνεια επαρκής με βάση τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός; Ίσως όχι» παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει ωστόσο ότι υπάρχει πλέον προοπτική.

«Είμαι πολύ ευτυχέστερος σήμερα από ό,τι ήμουν πριν από μια εβδομάδα» τόνισε. Απαντώντας σε ερώτημα για ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) -σ.σ.: ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος- αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Τσακαλώτος στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη με βάση τη γαλλική πρόταση. Για την ποσοτική χαλάρωση είπε: «δεν μπορω να προκαταλάβω την απόφαση της ΕΚΤ, είναι ένας ανεξάρτητος φορέας».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους συνεργάτες του, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι πρώτα φορά ακούμε ένα πολύ καλό σετ παρεμβάσεων σε επίπεδο «δημοσιονομικού μονοπατιού» και σημείωσε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που συνδέεται με την ανάπτυξη. Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε επίσης ότι η πρόσβαση στο χρηματοδοτικό φάκελο του ΔΝΤ δεν θα είναι αναγκαία για την Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!