tromaktiko: Τρέξανε τα σάλια μας - Αυτά είναι τα καλύτερα χοιρινά παϊδάκια που μπορείς να φας...

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τρέξανε τα σάλια μας - Αυτά είναι τα καλύτερα χοιρινά παϊδάκια που μπορείς να φας...



Συνταγή για μπάρμπεκιου...
με σφραγίδα «Mr. President approves».

Το να παρακολουθείς μια τηλεοπτική σειρά με θέμα την αμερικανική πολιτική σκηνή, τα πισώπλατα μαχαιρώματα στους διαδρόμους της Ουάσιγκτον και τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στο Καπιτώλιο και να σου προκαλεί, μεταξύ πολλών άλλων, μια τρομερή λιγούρα για ψητό κρέας είναι πράγμα οξύμωρο.

Όμως, τελικά, το House of Cards είναι απόλυτα λογικό να σου φέρνει ΚΑΙ τέτοια συναισθήματα στο στομάχι, μιας κι η βουλιμία του Προέδρου Άντεργουντ είναι θρυλική. Εκείνα τα χοιρινά παϊδάκια που καταβροχθίζει ο Φρανκ με μανία στην σκοτεινή ταβέρνα του Φρέντι φαίνονται μπουκιά και συχώριο.

Και επειδή φανταζόμαστε ότι τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός εσύ διψάς για μερακλίδικο μπάρμπεκιου σου έχουμε μια ωραιότατη συνταγούλα που θέλει να την πονέσεις αρκετά. Αυτή εδώ είναι τροφή για αρχόντους και θα χρειαστεί αρκετό κόπο (κι ιδανικά μια ψησταριά με καπάκι).

Υλικά

1 κανάτι χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)

για το μαρινάρισμα

3 κ.σ. τσίλι, 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη, 1 κ.σ. πάπρικα, 2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη, 1 κ.σ. κύμινο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 κ.σ. πιπέρι λευκό, 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν.

για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

450 ml μηλόξιδο, 450 γρ ντοματοπελτέ, ¼ της κούπας καστανή ζάχαρη, ½ κ.γ πιπέρι καγιέν, 1-2 πρέζες αλάτι, λίγη worchestire sauce
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!