tromaktiko: Εγκλήματα Ρομά που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο - Ακόμα και οι αστυνομικοί ανατρίχιασαν με αυτά που είχαν αντικρίσει...

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Εγκλήματα Ρομά που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο - Ακόμα και οι αστυνομικοί ανατρίχιασαν με αυτά που είχαν αντικρίσει...



 Εδώ και πολλές δεκαετίες η ελληνική κοινή γνώμη συνταράσσεται από τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα. Με το που αποκαλύπτονται πολλοί μιλούν για...
«πρωτοφανείς δολοφονίες», αγνοώντας ίσως τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Εκεί που οι δραματικές συγκυρίες, ο ψυχισμός των δραστών, η προσπάθεια εξαφάνισης του θύματος και η επακόλουθη υποκρισία των δολοφόνων συνθέτουν έναν μακάβριο συνδυασμό.

Στο φως της δημοσιότητας βρέθηκαν πολλές φορές μέλη της «ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας» των Ρομά για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση. Το πιο σοβαρό περιστατικό αφορά τα όσα έγιναν στην περιοχή της Γαστούνης, όπου ύστερα από ένοπλη συμπλοκή υπήρξαν 4 νεκροί- μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα- καθώς και ένας τραυματίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε μεταξύ τσιγγάνων και αφορούσε τις διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίες «λύθηκαν» τελικά με τον συνηθισμένο για αυτούς τρόπο.

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό αφορά τον χαμό ενός 12μηνου αγοριού για το οποίο ως υπεύθυνη θεωρήθηκε η μητέρα του, μια 21χρονη Ρομά από το Διδυμότειχο. Συγκεκριμένα, η μητέρα του χτύπησε μέχρι θανάτου το παιδί.


Αχαΐα: 37 χρόνος "πατέρας" ρομά εξέδιδε τις ανήλικες κόρες του


Η φρικτή αυτή υπόθεση, αποκαλύφθηκε όταν ο 37χρονος ρομά χτύπησε την 14χρονη κόρη του και συνελήφθη στην Κάτω Αχαΐα. Ο άνδρας βιαιοπράγησε στην 14χρονη επειδή είχε φύγει από το σπίτι μην αντέχοντας άλλο την κακομεταχείριση. Ο πατέρας υποχρέωνε τις δύο κόρες του, 12 και 14 ετών, να δέχονται τα χάδια ηλικιωμένων στην Κάτω Αχαΐα. Όταν τα παιδιά αρνούνταν τα χτυπούσε και τα έβριζε. Μάλιστα ο άνδρας έβαζε να επαιτούν και τα άλλα τρία μικρότερα παιδιά του, δύο αγόρια 6 και 8 ετών και ένα κοριτσάκι 7 ετών.

Υπόθεση Μαρσελίνο


Την άνοιξη του 1990 μια ομάδα νεαρών, συγγενών και φίλων απήγαγε τον 17χρονο Ρομά Γιάννη Τσατσάνη ή Μαρσελίνο, ποδοσφαιριστή στον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας. Οι δράστες ήσαν συγγενείς και φίλοι του. Τον σκότωσαν μέσα σε λάκκο που είχαν ανοίξει σε μαντριά στα Σκούρτα της Βοιωτίας. Οι δολοφόνοι είχαν εμφανισθεί στην κηδεία του νεαρού δίνοντας «όρκους εκδίκησης»!

Ιστορικά, η «περίπτωση Mαρσελίνο» κατεγράφη ως η πρώτη (και πιο σκληρή) απαγωγής για λύτρα στην ιστορία της ελληνικής εγκληματολογίας. Με την είδηση της έκδοσης (του 57χρονου, πλέον) Σπινιάρη στη χώρα μας, απ’ την Τουρκία, να επαναφέρει μνήμες, αμηχανίες κι εφιάλτες. Κι εκείνο το στίχο του Σεφέρη: «Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια...».
Έγκλημα στην Κομοτηνή: 15χρονος ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου αγοριού


Ενας 15χρονος ρομά είναι κατά ομολογία του υπήρξε δράστης της δολοφονίας του εξάχρονου Μεχμεταλή Σεζάλ που είχε αρχικά εξαφανιστεί. Ο νεαρός δράστης είχε ομολόγησε και τον βιασμό του παιδιού, το οποίο βρέθηκε νεκρό δεμένο χειροπόδαρα και σκεπασμένο με ένα μπουφάν και μια κουρτίνα μέσα σε εγκαταλελειμένο σπίτι – 200 μέτρα από το σημείο της εξαφάνισης του.


Περισσότερα από 2.000 άτομα συνέρευσαν στο Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας τότε για να πουν το τελευταίο αντίο στον 45χρονο Ρομά, τον οποίον παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του στο δήμο Αγ. Βαρβάρας Αιγάλεω 21χρονος Ρομά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!